Hirdetés

Két játékban indít e-sport versenysorozatot a Széchenyi-egyetem

A SZESE e-sport szakosztálya #StayAtHome Championship néven szervez bajnokságot FIFA20-ban és League of Legendsben.

Hirdetés

Nem csak a szórakozásról és az összefogásról szól, ugyanis kiderült, hogy a jelentkező hallgatók akár a részvétellel is teljesíthetik a sportági ismeretek tantárgyat. Emellett értékes nyereményeket is szétosztanak az online esemény során. Tavaly alakult meg a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének (SZESE) az e-sport szakosztálya, amely már 2019-ben is igen aktív volt. Ebben az esztendőben újabb ingyenes, online bajnokságokat szerveznek, és most FIFA20 és League of Legends lesz terítéken. A cél továbbá, hogy felhívják a szervezők a figyelmet a koronavírus-járvány megfékezése miatt szükségesség vált otthonmaradás fontosságára is. Tapasztalatuk szerint egyébként ezt a területet fontos fejleszteni, és megéri a versenyzők számára megteremteni a lehetőségeket.

A versenyek

„Szinte ránk törte az ajtót az e-sport, amelyet már Nyugat-Európában is igazi látványsportnak tekintenek. Sport jellegét pedig – a pókerhez és a sakkhoz hasonlóan – ma már nem vitatják. Fontosnak tartjuk, hogy reagáljunk a klasszikus civil szerveződésekre is: a versenyezni kívánó fiatalok a közös érdeklődés és cél érdekében már Győrben is keresik, építik kapcsolataikat ebben a sportágban. A szakosztály feladata, hogy segítse őket, és megteremtse számukra az edzés és a versenyzés feltételeit." - mondta el Gyömörei Tamása

Az SZESE elnöke, valamint a Testnevelési és Sportközpont vezetője továbbá azt is hozzátette, hogy ha a bajnokság népszerű lesz az egyetemisták körében, akár felvehető testnevelési tantárgyként jegyezhetik az e-sportot a Széchenyin, ami valljuk be elég nagy előrelépés lenne.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?