A legismertebb Twitch emote-ok, és ami mögöttük van - 1. rész

A legismertebb Twitch emote-ok, és ami mögöttük van - 1. rész

A Twitch chat kultúrájában minden érzelemre is van emote, de ismered-e a hátterüket? 

A koronavírus és az országokat érintő kijárási korlátozások miatt az online gaming és a streaming platformok szárnyalnak, nem könnyű azonban belecsöppenni ebbe a világba. A gyanútlan felhasználó például nem feltétlenül értheti, mit is jelentenek a különböző Twitch emote-ok, úgyhogy a kezdők számára összeszedtük nektek a legismertebbeket, röviden elmagyarázva háttértörténetüket. Vágjunk is bele!

Kappa

A Twitch hivatalos arcát Josh DeSenonak köszönhetjük, aki eredetileg a Justin.tv alkalmazottja volt és a chat kliensen dolgozott. Ekkoriban nem volt szokatlan a cég dolgozóitól, hogy saját arcképüket feltöltsék, Josh emote-ja azonban mindenkit lekörözött és innen egyenes út vezetett a vilgáhírnévig. A Kappát leginkább szarkasztikus szövegkörnyezetben használják, mindemellett a trollok első generációjának egyik alapkelléke volt és népszerűsége ma is töretlen. 

PogChamp

A PogChamp eredetéhez 2010-ig kell visszamennünk, amikor is a Cross Counter YouTube csatorna egyik blooper válogatásában a társalapító, Ryan “Gootecks” Gutierrez ezzel az arckifejezéssel reagált az operatőr bakijára. Az emote az izgatottság kifejezésére szolgál, ráadásul több változata is napvilágot látott az évek folyamán. 

TriHard

A emote egy népszerű streamert, TriHexet ábrázolja, akiről egy 2012-es texasi anime találkozón készült az ikonikus felvétel, egy évvel később pedig már meg is érkezett a Twitchre. Eredetileg izgatottságot és örömöt fejezett ki, később azonban sokan elkezdték rasszista kontextusban használni és az Overwatch League egy időben be is tiltotta, miután a chat folyamatosan ezzel reagált az afroamerikai műsorvezetőjük képernyőre kerülésére. 

BabyRage

A BabyRage igazából egyik streamerhez sem köthető, eredete pedig homályba veszett az idők folyamán. Ettől függetlenül az emote rendkívül népszerű azok között, akik mérgelődnének valamin, vagy kifiguráznának egy másik nyávogó felhasználót. 

Kreygasm

A Justin.tv még 2011-ben kereste fel a variety streamer Kreygt, hogy használhassák arcát egy új global emote-hoz, ő azonban elutasította a felkérést első körben. Érdekes módon néhány hónappal később fordult a kocka és a Kreygasm kifejezés megjelent a streamer csatornáján, hogy promótálja az emote beválogatását a global listába. Jelentését nem hisszük, hogy 18+-os karika nélkül taglalnunk kéne. 

NotLikeThis

NotLikeThis helyzetben valószínűleg mindenki volt már és lesz is még, mivel Benjamin Swartz korábbi Twitch alkalmazott emote-ja a csalódottságot fejez ki. A kép még egy verekedős játék versenyen készült, ahol Swartz így reagált az általa látott mérkőzésre. 

LUL

John “TotalBiscuit” Bain egyike volt a világ legismertebb és népszerűbb videójáték kritikusainak, így érthető módon nevető arca is hatalmas sikert lett a Twitchen. A LUL hivatalosan 2016-ban debütált a platformon, nem sokkal később azonban eltávolították, mivel a képet készítő fotós nem járult hozzá az anyag további felhasználásához. Szerencsénkre azonban egy új verzió később megjelent, szóval a mai napig tudjuk spammelni a legendás figura arcát.

HeyGuys

A HeyGuys eredetileg a Twitch egykori alkalmazottját, Selan Akayt ábrázolja és 2014-ben tűnt fel a platformon. Az elmúlt évek során nagy népszerűségre tett szert és naponta milliók használják a streamer vagy a chaten lévők köszöntésére, így ez az emote lett az oldal hivatalos üdvözlési formája. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!