Dupla magyar siker az első Beat the WTCR Driver e-sport versenyen!

A WTCR által elindított e-sport bajnokságon taroltak a magyarok, és akár valódi versenyautóba is ülhet majd valamelyikük.

A nem is oly régen meghirdetett WTCR Esport bajnokság első futama lezajlott, és a magyar versenyzők közül hatan is részt vehettek a Hungaroringen lebonyolított nagydíjon.

Hiába voltak profi pilóták is a mezőnyben, többek között Michelisz Norbert is rajthoz állt, a szimulátorosok uralták a pályát. Már az időmérőn nagy volt a csata, de jött Báldi Gergő, a M1RA egyik e-sportolója és futott egy pole pozíciót, méghozzá 1:51:757-tel. Ezzel ő indulhatott az első rajtkockából, míg a többiek, vagyis a felvidéki Bánki Bence hetedik, a szintén M1RA-s Csuti Zoltán a kilencedik, Nagy Dávid pedig a 11. lett. A valódi WTCR-es pilóták közül Mat'o Homola mente a legjobb kört, utána Mikel Azcona és Michelisz Norbi végzett.

Az első versenyen nem is indulhatott volna jobban, minthogy Báldi Gergő elsőnek eljött a rajtot követően, és onnantól kezdve már nem is adta ki a kezéből a vezetést. Nem volt egyszerű dolga, folyamatosan néznie kellett a visszapillantó tükrét, de tökéletesen vezetve nyerni tudott. Michelisz Norbi viszont már nem mondhatja el ugyanezt, a középmezőnyben csatázva a féltávnál kicsúszott és a falban végezte, így kiesett.

A folytatásban a magyar túraautó világbajnoknak szintén nem kedvezett a sors, Norbi már az elején nagy forgalomba került és végül egy tömegkarambol jelentette neki a végállomást. A fordított rajtrács miatt még nagyobb volt a felfordulás, és az utolsó körök nagyon izgalmasra sikeredtek. Néhány perccel a vége előtt Csuti Zoltán a harmadik helyről nekivágott a nagy manőverezésnek, és előbb a német Dorniedent előzte meg, majd a lengyel Wisniewskit is faképnél hagyta, így elsőként intették le a második futamon. Báldi Gergő a 9. helyre jött fel, de a legjobb 10-ben volt még egy magyar, méghozzá Pinczés Ádám.

A következő fordulót a Szlovákiaringen rendezik április 20-án. A selejtező már zajlik és április 14-ig tart a kvalifikáció a top20-ba jutásért. A sorozat végén a legjobb pilóta valódi versenyautóba ülhet át és 1 évig versenyezhet majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Nézed a WTCR Esport versenyét?

  • 40 %
  • 60 %
  • 0 %