Micheliszék 2 millió forinttal támogatják a digitális oktatást a szimulátorbajnokság révén

Nem csak egy életre szóló lehetőséget ad a Hungaroring Esport bajnokság, de a digitális oktatást is nagyobb összeggel segíti.

Nem rég adtunk hírt a Michelisz Norbert és a Hungaroring együttműködésével létrejött szimulátorbajnokságról, amely elképesztően sikeres lett már az első futam alkalmával. Egyrészt több, mint 5500 játékos nevezett az első nagydíjra, másrészt hihetetlen magyar sikerek születtek. Először Báldi Gergő, majd Csuti Zoltán is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, nem is akármilyen végjáték után.

Az izgalmak, a e-sportolók bizonyítási lehetősége, a kiélezett küzdelmek, és a nem mindennapi felajánlás mellett még egy fontos célja van a Hungaroring E-sport Bajnokságnak. Ugyebár bárki ingyenesen nevezhet, és az otthoni szórakoztatás, valamint időeltöltés fontos szempont, viszont ezzel a kezdeményezéssel a digitális oktatást is segíteni szeretnék a szervezők. Éppen ezért kétmillió forintot juttatnak el a bajnokság támogatói a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakiskolája munkájához. Az összeget egy átfogó digitális tananyagot tartalmazó szoftver megvásárlására fordítják, amellyel az iskola gépjármű-mechatronikai technikus képzésben résztvevő diákjai több mint 1000, a megértést animációkkal segítő leckéhez férhetnek hozzá. Nemcsak az autóversenyzés alapkészségeit lehet elsajátítani otthon az e-sportban, hanem ebbe a szoftverbe is fejlesztettek szimulátort. Ennek segítségével a diákok például élethű motortérben, a valóságban is alkalmazott diagnosztikai módszerekkel gyakorolhatják az alkatrészek vizsgálatát és a meghibásodások megállapítását.

Természetesen az érintettek is megszólaltak az ügy kapcsán, előbb Michelisz Norbert fűzött hozzá néhány gondolatot:

„Sokat köszönhetek a szerelőknek, akik az autóimat felkészítve vigyáztak rám az évek során, és versenyzőként kiemelten fontos nekem, hogy profin értsék a dolgukat. Éppen ezért a M1RA gyakornoki programjában már eddig is segítettük a tanulók fejlődését, de a járvány miatt szükségszerűen bevezetett távoktatás pont az olyan gyakorlatorientált területeken okoz extra kihívásokat, mint az autószerelők képzése. Hiszem, hogy az egész magyar autósport és járműipar érdeke, hogy a szakgimnáziumokban tanuló diákok oktatásába fektessünk, és örülök, hogy a bajnokság támogatóinak segítségével ebben a nehéz helyzetben szó szerint házhoz tudjuk vinni az ipari követelményeknek megfelelő tudásanyagot.”

Majd Gubán Gyula, a KSZC Gáspár András Szakgimnázium és Szakiskola igazgatója méltatta a felajánlást:

„Szakmai tantárgyakat oktató tanáraink tapasztalatát tolmácsolom, amikor azt mondom, hogy nagy segítség a digitális oktatási licence beszerzése. Tudásmélyítő animációs bemutatókkal ismertethetjük meg általa az autók működését és a szerszámok helyes használatát a diákokkal. Biztos vagyok benne, hogy a diákok is élvezik majd a 21. századi, látványos útmutatókat.”

A versenysorozatra az alábbi weboldalon bárki nevezhet, és itt részletes leírást is kap róla, hogy miként tud részt venni benne. A versenynaptár a következőképpen néz ki:

  1. forduló: Hungaroring, április 30., Előselejtező: Április 13–26.
  2. forduló: Monza, május 14., Előselejtező: Május 1–10.
  3. forduló: Nürburgring, május 28., Előselejtező: Május 15–24.
  4. forduló: Szepang, június 11., Előselejtező: Május 29.–Június 7.
  5. forduló: Hungaroring, június 25., Előselejtező: Június 12–21.

A további futamokról sem érdemes lemaradni, hiszen hazánk képviselőinek óriási esélye van a legjobb helyek eléréséhez. Az időmérőkről és a nagydíj futamjairól az alábbi Facebook és Youtube csatornán lehet látni élő közvetítéseket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!