Halált okozó gondatlanság miatt perlik az Imperial e-Sports és a Team Reapers csapatokat

Halált okozó gondatlanság miatt perlik az Imperial e-Sports és a Team Reapers csapatokat

19 éves korában, súlyos fertőzés következtében hunyt el a fiatal tehetség.

Matheus "brutt" Queiroz tavaly decemberben, családja körében hunyt el egy riói kórházban. A tier1 közvetítéseken nem láthattuk még őt, de alacsonyabb szinteken a brazil CS:GO egyik feltörekvő fiataljaként volt számon tartva.

Decemberben még csak annyit tudtunk halála körülményeiről, hogy folyamatos rosszullétre panaszkodok, fejfájásra, gyomor problémákra, pár napra rá szervezete feladta a harcot. A legfrissebb hírek szerint brutt már a halálát megelőző hetekben, hónapokban is folyamatos tüneteket produkált. Családja most pert kíván indítani volt csapatai ellen.

Brutt hozzátartozói szerint a Team Reapers és az Imperail e-Sports okolható a 19 éves játékos tragédiájáért, ezért halált okozó gondatlanság vádjával indítanak pert. Elmondásuk szerint a Team Reapers gamer házában volt a legrosszabb a helyzet, ahol nem csak ő, de a csapat többi tagja is a tünetektől szenvedett. Az ötös egyik volt tagja is megszólalt, szerinte az étel vagy víz okozhatta a fertőzést.

brutt édesanyja, fia emlékeivel (forrás: uol.com.br)

2019 augusztusában érkezett brutt a Reapers házába és 2019 novemberében távozott onnan. Ez idő alatt a család szerint a Team Reapers nem tett semmit a játékosok egészségének megőrzése érdekében, nem figyelt a panaszaikra és akkor is kötelező volt játszania bruttéknak, ha az már fájdalmat okozott.

 

A tünetek nem múltak azután sem, hogy a brazil játékos az Imperialhoz igazolt. A csapat háza egy forgalmas reptér mellett volt, ahol szinte lehetetlen volt pihenni és az élelmiszer ellátás sem volt megfelelő. Az Imperial tagadja a vádakat, mondván brutt csak 15 napot töltött a csapat házában, de a Team Reapers is azt a nyilatkozatot tette, hogy semmilyen betegség jelét nem tapasztalták a játékoson addig, amíg az ő csapatukat erősítette, amíg az ő házukban élt.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!