G2 vs Fnatic - LEC döntő összefoglaló: Nagyon sima összecsapással zárult a tavaszi szezon

G2 vs Fnatic - LEC döntő összefoglaló: Nagyon sima összecsapással zárult a tavaszi szezon

Európa legnagyobb riválisai találkoztak egymással a LEC 2020-as tavaszi szezonjának döntőjében.

Nincs új a Nap alatt. Európa trónjáért ismét a G2 Esports és a Fnatic vívhatott meg egymással a LEC 2020-as Spring Split döntőjében. A budapesti döntő a COVID-19 járvány miatt nem valósulhatott meg, de a hangulatot így is sikerült megteremtenie Pierce-nek és Arwyllnak, akik tolmácsolásában magyar nyelven élvezhettétek 2020 eddigi legnagyobb LoL összecsapását. Ez történt a LEC tavaszi rájátszásának fináléjában!

Fnatic vs G2 Esports - 1. meccs

Tiltások: Kalista, Syndra, Yuumi, Senna, Pantheon, Thresh, Ezreal, Blitzcrank, Sett, Gragas

Pillanatok alatt lezavarták a játékosok a tiltási és választási fázist, meglepő pickekből azonban nem volt hiány. Caps Kog'maw-val, Nemesis Veigarral szerette volna megnyerni magának, illetve csapatának az ösvényét. Selfmade és Jankos is topra érkezett, utóbbi örülhetett az első gyilkosságból származó plusz goldnak, ugyanis Bwipo túlságosan elbízta magát és túl sok toronylövést vállalt be. A sárkánynál javított a Fnatic, elhozták az erősítést, majd a G2 junglerét is letörölték a pályáról. 

Röpködtek a pofonok, azonban minden hibát sikerült szinte azonnal kijavítania az alapszakasz ezüstérmesének. Ismét akció, ismét csere. Caps másodjára szagolta alulról az ibolyát, ezért Hylissangnek kellett feláldoznia magát. Nem volt rossz csere a Fnatic részéről, de Perkz és Caps late game potenciálját nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Főleg annak tükrében, hogy mennyire jól kezdte a meccset Azir. 15 percnél 3-0-1-ben találta magát a horvát mides, innentől nyugodtan vállalhatta fel a harcokat bárkivel a Fnatic oldaláról. Kicsit lecsillapodtak a kedélyek, inkább az objective-ekre fókuszáltak az idézők. 

Az első igazi csapatharcban Caps került a célkeresztbe, de nem tudták elkapni időben Kog'maw-t, hála Jankos ultijának, közben Perkz katonái folyamatosan darálták a Fnatic első vonalát. Bwipo megkérdőjelezhető módon tört előre percekkel később, de nem tudta őt lekövetni senki, újabb free kill landolt a G2-nál. Ekkora előnnyel nem volt nehéz nekik elhozni a Baron Nashort, egyértelműen átvette az irányítást a regnáló bajnok. 

A játék lila szörnyének erősítésével sima 5v5-öt nyertek Perkzék, a 4-0-s csere után simán behúzták az első összecsapást.

Győztes: G2

Fnatic vs G2 Esports - 2. meccs

Tiltások: Kalista, Syndra, Yuumi, Thresh, Senna, Pantheon, Ezreal, Miss Fortune, Gragas, Corki

Csak Wunder cserélt hőst, egyébként kitartott az első meccses compja mellett a G2. A túloldalon Nemesis Kassadinjára kellett fokozott figyelmet fordítani, nem kell ecsetelni, hogy mekkora erő lakozik late game-ben ebben a hősben. Hylissang elsőként csapta le a sisakrostélyt, de gyorsan nyúlcipőt kellett húznia, ugyanis érkezett Jarvan. Flash hiányában nem könnyű menekülni Tahm Kenchcsel, ott is volt a First Blood gold az alapszakasz MVP-jénél. Bwipóra nehéz idők jártak, amikor TP-zett botra, hirtelen 5 Fnaticos gyűrűjében kellett kitalálnia valamit. Egy ultin kívül más eszköz nem volt a kezében, második gyilkosságát is megszerezte a G2. 

Teamfightokban nem volt esélye a Fnaticnak a mérkőzés ezen szakaszában, Perkz tökéletes érkezése botra megpecsételte a sorsukat. Építgette a hólabdát ismét a G2, amivel megindulhatnak a late game irányába, azonban továbbra is ott volt egy Kassadin, aki lelkesen növelte a manáját. 

Fontos harcot veszített el a Fnatic a Cloud Drake mellett, de az igazán nagy pofon a felső folyószakaszban érte őket. Ismét rálátás nélkül húzták be Perkzék a Nashort, ahova bár megérkeztek Bwipóék, semmi esélyük nem volt Azir, Jarvan és Kog'maw ellen. Innentől nem volt kérdés, hogy kinek a Nexusa dől be hamarabb.

Győztes: G2

Fnatic vs G2 Esports - 3. meccs

Tiltások: Kalista, Syndra, Yuumi, Thresh, Senna, Pantheon, Sett, Zilean, Jarvan IV, Rakan

Ezúttal Nemesis kaparintotta meg Azirt, Perkznek "be kellett érnie" egy Corkival. Bwipo jellegzetes Zac választása katasztrofálisnak tűnt, pillanatok alatt két halált gyűjtött be a FNC toposa. Hylissang bár túlvállalta magát a 2v2 harcban, de jól érkezett Selfmade és Nemesis, így sikerült megfordítania a harcot a 0-2-ben álló ötösnek. Selfmade ismét jól érkezett Mikyxre, Rekkles gazdagodott egy kis extra arannyal. 

A Fnatic hiába volt 0-2-ben, nem estek össze és szépen találták meg boton a lehetőségeket. Selfmade és Nemesis párosa rendszeresen lenézett Capsékre, amikből számos alkalommal sikerült killt, illetve killeket elhozniuk. Farmban és aranyban bár vezetett a G2, de csak a tornyokra fókuszáltak, a sárkányokat átengedték Selfmade-nek. Nemesis és Rekkles nagyszerűen reagálta le Selfmade kezdeményezését, ismét killt és sárkányt szerzett a FNC, szám szerint már a harmadikat. Amikor már úgy tűnt, hogy Wunder teljesen feleslegesen vállalja fel az 1v3 harcot, akkor lépett elő a G2 és eltüntették Nemesist, majd Hyilissangnek is elhúzták a nótáját. Caps a +1000 arannyal a zsebében további két gyilkosságot szerzett, mivel Selfmade-ék nem tudták eldönteni, hogy a Baront, vagy a G2-t üssék a pit környékén. 

Rekkles ultijai elmentek egy nem sok vizet zavaró Jannára, ezért jött ki folyamatosan jobban az 5v5-ökből a tavalyi champion. Elbukta a FNC a Baront, majd a középső inhibitort is, de az utolsó pushra még várni kellett. A 33. percben indultak meg topon Capsék, amivel már nem tudott mit kezdeni az ellenfél. Sima 3-0-val a LEC 2020-as tavaszi szezonjának bajnoka a G2 Esports!

Győztes: G2

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!