G2 vs MAD Lions: Négy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa

G2 vs MAD Lions: Négy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa

Egy pillanatra még Vizicsacsi is feltűnt a közvetítésben.

Egyszer már találkozott Caps és Carzzy a kieséses szakaszban, akkor hatalmas meglepetésre a MAD Lions 3-2-re legyűrte a G2 Esports együttesét. Azóta a G2 alsó ágon átgázolt az Origenen, a MAD sima vereséget szenvedett a Fnatictól. Ilyen előjelek mellett keresztezték ismét egymás útjait a felek, de melyik csapat vívta ki magának a jogot, hogy a Fnatic ellen döntőzhessen a LEC 2020-as tavaszi rájátszásában? Így alakult a G2 vs MAD alsó ági döntője!

G2 Esports vs MAD Lions - alsó ági döntő (Bo5)

A magyar közvetítés felvezető műsorában Subicz "bluerzor" Dániel, a GamersOrigin frissen megkoronázott francia bajnoka is feltűnt. A legeredményesebb magyar jungler 3-1-es, Pierce 3-0-s G2 győzelmet tippelt, DamilosK arra fogadott, hogy a MAD ismét 3-2-re képes legyőzni Európa Góliátját. Az első mérkőzésen Yuumi + Vayne bot lane-nel kezdett be Caps és Mikyx. A kevésbé megszokott választással semmit nem tudtak kezdeni Kaiserék, így elképesztő gyorsasággal gyűltek a gyilkosságok az alapból late game-re tervezett ADC-n. Egyszerűen nem volt elég CC arra, hogy sikerüljön megállítani Capset, hamar el is dőlt a győzelem sorsa.

A folytatásban topra szegeződhetett a casterek és a nézők figyelme, ugyanis Glacial Augment Cho'gath érkezett Wunder kezei közé. Oroménak esélye sem volt az ösvényszakaszban tartani a lépést a hatalmas tankkal, aki jelentős AP-t is felhalmozott magának. Hiába próbált meg mindent Shad0w más lane-eken, a kritikus harcokban kijött a különbség a front line-ok között. Lee Sin rúgások ide, hatalmas sebzéssel rendelkező Qiyana oda, Wunder és Jankos mindent kibírt. A háttérből Caps, majd az earlyben nagyon látványosan szenvedő Perkz megoldotta a csapatharcokat.

Röpke pillanatra még Vizicsacsi is feltűnt a képernyőn, de ez sem volt elég az Oroszlánoknak. A kiesés szélén azonban sikerült még mozgósítani az utolsó erőtartalékaikat, ami meg is hozta az eredményét. Carzzy és Shad0w előléptek a félhomályból, és hátukra vették a társaikat. Nagyszerű akciókat hajtottak végre a térkép minden pontján, ezzel komoly hátrányba taszították Capséket rögtön a meccs elején. Innen már nem volt megállás, a hólabda fokozatosan egyre nagyobbra hízott és a MAD behúzta a becsületwint. 

A párharc utolsó felvonásában ismét Shad0w Lee Sinje próbálkozott megteremteni a lehetőségeket, azonban ezek most kevésbé sültek el jól. A G2 counterelte őt a Rek'sai választással, miközben Perkz Azirja ellentmondást nem tűrően farmolt és harcolt az Oroszlánok ellen. Tulajdonképpen nem bízta a véletlenre Európa regnáló bajnoka, hogy 3-1-gyel befejezzék az összecsapást. Egy jó early után beindították a rakétákat és Azir, majd Kalista vezetésével elsöpörték a nagyon fiatal, de annál tehetségesebb ellenfelüket.

Győztes: G2 Esports (3-1)

Ezzel eldőlt, hogy nincs új a Nap alatt, vagyis a Fnatic és a G2 Esports mérheti össze erejét ismét a döntőben. Az eddig mutatott játék alapján Rekklesék lehetnek a párharc esélyesei, de nem szabad elfelejteni, hogy Bo5-ben a G2 Esports brutálisan erős, még annak ellenére is, hogy a MAD Lions legyűrte őket a rájátszás első párharcában. A LEC tavaszi döntőjét Pierce és Arwyll tolmácsolásában követhetitek az Esport1.hu-n, csatlakozzatok be a közvetítésbe 16:00-tól! Nézzétek a magyar streamet, gyűjtsétek az E1 pontokat és látogassátok meg az E1 Piacot!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki nyeri a döntőt?

  • 58 %
  • 42 %