Bombameglepetés a LEC tavaszi rájátszásának első párharcában

Bombameglepetés a LEC tavaszi rájátszásának első párharcában

Öt meccsre volt szükség, hogy eldőljön melyik az erősebb csapat.

A G2 vs MAD Lions az alapszakasz után megnyitotta a LEC 2020-as tavaszi rájátszását is. Egészen elképesztő pillanatokat élhettetek át, ha követtétek a magyar közvetítést, de ha véletlen lemaradtatok volna az eseményekről, akkor sem kell aggódni. Nézzétek vissza a meccseket és olvassátok el az alábbi rövid összefoglalót a Bo5-ös szériáról!

G2 vs MAD Lions - LEC 2020 Spring Split playoffs

Hiába voltak papíron sokkal esélyesebbek Capsék, a tavalyi LEC bajnok, MSI győztes és világbajnoki ezüstérmes rögtön beleszaladt egy nagyobb pofonba. Carzzy Kalistája, Orome Aatroxa és Shad0w Gragasa túl sok sebzést tolt ki magából, miközben a tankosság sem hiányzott az Oroszlánokból. A fiatal cseh lövész 14-3-ban végzett, már az első meccsen borult a papírforma. A széria második felvonására összeszedte magát a G2 és Perkz vezetésével viszonylag könnyed és meggyőző győzelmet aratott. Jól működött a Syndra bot és a Rumble mid, Jankos Jarvannal segítette a csapatharcokat. A harmadik körben ismét örülhettek azok, akik az izgalmas, nem lefutott párharcokért rajonganak. Dupla ADC comppal próbálkozott a MAD, ami tökéletesen bevált, ugyanis Carzzy ismét Ezrealje és Humanoid Lucianje megállíthatatlanul darálta be Wunderéket. Ért a meglepetés, de a G2 már többször bemutatta, hogy akár hátrányból is tudnak játszani.

Nézd meg esport2tv [HU] LEC Spring 2020 rájátszás 1. nap - G2 Esports VS MAD Lions (Bo5) című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Shad0w vezetésével hatalmas előnyt épített ki a végső győzelem kapujában a MAD Lions, de hiába volt szint-, tárgy- és aranyelőnye a fiatal ötösnek, egyetlen Baron hívás megpecsételte a sorsukat. Hiába tudták, hogy a G2-nak van rálátása a pitre, folytatták a harcot, de ez végzetes döntésnek bizonyult. Megérkeztek Capsék és földbe döngölték a Nashortól meggyengült ellenfelüket. Ezek után nem volt kérdés, hogy mi lesz a negyedik mérkőzés kimenetele. A LEC alapszakaszának győztese nagyjából 5 perc alatt ledolgozta a különbséget, majd ugyanazzal a lendülettel be is döntötte a Nexust. 2-2-t mutatott az eredményjelző és lehetetlen volt megjósolni, hogy melyik csapat lesz az, aki a felső ágon folytathatja a menetelést.  Bard supporttal és Kalista toppal próbált meglepetést okozni a G2 Esports, de a kezdeti agresszióból hamar elfogyott a lendület és Shad0w Olafja a pálya minden pontján lecsapott. Többször próbálkozott Caps, Wunder és Mikyx backdoorral, de a MAD veteránokat megszégyenítő taktikázással védte ki ezeket a támadásokat és egy Baron fight után behúzta a mindent eldöntő meccset.

Végeredmény: G2 Esports vs MAD Lions 2-3

2019-es VB döntő után kapott újra kikapott Bo5-ös szériában a G2, így az alsó ágon kell folytatniuk a küzdelmeket, amíg a MAD Lions várhatja felső ágon a Fnatic vs Origen győztesét. Utóbbi összecsapást ismét élőben nézheted magyar nyelven ezen az oldalon.

Nézd az Esport1.hu oldalán a közvetítéseket, gyűjtsd az E1 pontokat és látogass el az E1 Piacra!

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te számítottál a MAD Lions győzelmére?

  • 15 %
  • 62 %
  • 23 %