Koronavírus miatt elmaradt a legénybúcsúja, ezért real-life rpg játékkal pótolták be

Koronavírus miatt elmaradt a legénybúcsúja, ezért real-life rpg játékkal pótolták be

Egy legénybúcsút le kellett mondania egy csapatnak a koronavírus miatt, ehelyett azonban meglepték a vőlegényt egy videójáték mintára felépített szerepjátékos kalanddal.


A járvány nem csak velük babrált, hiszen ezen a tavaszon a teljes világot megbénította, és a legnagyobb rendezvényeket sorra mondták le, és egyelőre azt sem tudni mikor lehet majd újra egy népesebb eseményt megtartani. Nem kevesen vannak olyanok is, akiknek életük legszebb napját tette tönkre a COVID19, hiszen az esküvők, illetve lány- és legénybúcsúk sok esetben hatalmas előkészületekkel járnak. Egy játékos és baráti köre ugyanígy járt, hiszen emiatt nem tarthatták meg az előre eltervezett búcsút, azonban nem csüggedtek, és megvalósítottak egy egészen elképesztő ötletet. A videóhívás segítségével a vőlegénynek nem volt más dolga, mintsem helyetfoglalni a kanapéján és végigvinnie a többiek által létrehozott fantasy játékot.

Rögtön a videó elején betekintést engednek, hogy miként építették fel a világot, és ehhez a legegyszerűbb dolgokat használták fel. Azonban a megfelelő kameraszögből egy szimpla kartonból létrehozott erdő is érdekesnek és sejtelmesnek hat. Az ünnepelt tulajdonképpen egy miniatűt kisautóval járta be a terepet és a vidéket, amig a kontrollerével tudott irányítani. Mindvégig kapcsolatban volt a többiekkel, hiszen így tudtak kommunikálni. Mindegy egyes NPC-t, illetve ellenfelet eljátszottak élőben neki, és ez azért sem volt egyszerű feladat, mert folyamatosan át kellett öltözniük a megfelelő maskarába, legyen szó csontvázról vagy egyszerű kocsmárosról.

A mostani helyzetnek megfelelően az életerő löttyöket kézfertőtlenítővel helyettesítették, míg valutaként a wc papír szolgált. Ezeket kellett begyűjtenie, hogy feltöltse a HP-ját vagy éppenséggel vásárolni tudjon. Az Isolationban zajló események kapcsán egyetlen feladata volt a hősnek, elbánni a sötét lovaggal, vagyis a Covid nagyúrral. Eközben persze számtalan döntési helyzetben kellett megoldást találnia a tovahaladásra, és az is előfordult, hogy meghalt. Természetesen a csatákat nem előre gyártották le, mivel a fülesben élőben mondhatta meg a vőlegény, hogy mit is szeretne csinálni. A kameraváltások és az overlayek abban a pillanatban változtak, ahogy kiderült merre halad tovább vagy mit csinál a következő lépésben. Az egyetlen előre rögzített felvételek a rejtvény videók (pl. a Tükör, és az ehhez hasonló jelenetek) voltak. Technikailag egy több személyes zoom hívással bonyolították le a kommunikációt. Mind a GoPro feed, mind a zoom hívás képernyőképe egy videokeverő programba futott össze, tehát amikor a játékos úgy döntött, hogy egy NPC-vel beszél, vagy harcot indít, akkor ennek segítségével oldották meg a képernyők között váltásokat.

A végigjátszáshoz három és félóra kellett nekik, ami azért valljuk be nem kevés. Míg az egyik oldal csak ül és próbálja feldolgozni mi történik a képernyőn, addig a barátai szívüket-lelküket kitették a maximális élmény eléréséért. A végére pedig még arra is maradt energiájuk, hogy bónuszpontokért a vőlegény szerepelt a Chaos Space Marine bossként a Real Life First Person Shooter filmben, amely az alapján készült el, amilyennek ismerik őt. Elképesztő, hogy mennyi időt áldoztak rá, hogy a végén egy igazi felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg jóbarátjukat. Le a kalappal!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél egy ilyen legénybúcsúnak?

  • 100 %
  • 0 %