Sett nemcsak a ring királya, hanem az alsó ösvényé is

Valószínű a Riot is meglepődött, hogy mennyire jól helytáll boton a LoL legújabb hőse.

2020. január 14-én került be az éles szerverekre Sett, aki azonnal sokak kedvencévé vált. Viszonylag egyszerűen használható és kombózható képességei miatt igazi felüdülést jelentett Aphelios után, de ezt a Riot meg is erősítette. Az volt a fejlesztők célja, hogy összerakjanak egy bruiser hőst, aki akár topon és jungle-ben is megállja a helyét. Ez össze is jött, sőt a karakter midre is bemerészkedett, majd szép lassan az egyik legnépszerűbb supporttá nőtte ki magát. Utóbbi szerepben azóta is nagyszerű számokat hoz, főleg a kompetitív mezőnyben, de miért ennyire jó támogató Sett?

Rúnák

Két úton indulhatnak el azok, akik szeretnék kihozni a melee hősből a maximumot. Az egyik az Aftershock választás, ami segíthet plusz tankosságot nyerni, amikor 2-3 hős veszi körbe az öklével pusztító harcost.

Hiába tűnik tökéletes választásnak az Utórengés, van még egy rúnaág, ami jól jöhet a bot lane-re. Ez nem más, mint az Inspiration, arról is a Prototype: Omnistone. Ez a különleges keystone segíthet abban, hogy plusz sebzést, tankosságot, esetleg mozgási sebességet kapjon a champ. A játék maga választja ki, hogy milyen keystone következik, ami izgalmassá és élvezetessé teszi a meccseket.

Az Inspiration mellett szól a Hexflash is, aminek köszönhetően agresszív kezdeményezéseket lehet előadni már az első szintektől kezdődően. A csökkentett CD-k és a Minion Dematerializer egy további bónuszt jelent, de az igazi erő a Hexflashben és az Omnistone-ban van.

Játékstílus

Két különböző Sett support létezik. Az egyik a Senna mellé választott a másik a klasszikus ADC-k mellé pickelt. Első esetben Sett lesz az, aki elkezdheti a farmolást, így jelentős aranyelőnnyel rendelkezhet az ellenséges támogatóval szemben. Nyugodtan lehet buildelni a Sunfire Cape-et, a Dead Man's Plate-et és más tankosabb tárgyakat, mivel Sennában úgy is lesz elég sebzés a meccs végére.

Ha Aphelios, Miss Fortune, vagy más ADC kerül Sett mellé, akkor a (Hex)Flash + Q + E kombóra lehet építeni, amivel pillanatok alatt elkaphatóak a gyanútlanul közel merészkedő ellenfelek. Nem kell félni attól, ha túl sok sebzés érkezne be rövid idő alatt, mivel a Haymaker pajzsa pont az ilyen esetek leküzdésére szolgál. A Dead Man's Plate ebben az esetben is kiváló választás, utána mehet a Gargoyle Stoneplate, esetleg a Knight's Vow. Maxolni minden esetben a Haymakert kell elsőként, mivel az fogja fel a legtöbb sebzést és ez a képesség osztja ki a legtöbb damage-et is.

Bár a 10.8-as patchben nerfelték Settet, ennek ellenére ajánlott legalább néhány meccs erejéig kipróbálásra. Főleg premade csapatban állja meg a helyét, de akár Solo Queue-ban is működik egy tapasztalat játékos kezében.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Aftershock vagy az Omnistone választás a jobb a support Settre?

  • 86 %
  • 5 %
  • 8 %