Újra trónfosztás történt, ezúttal svédek kerültek a HLTV ranglista élére

Újra trónfosztás történt, ezúttal svédek kerültek a HLTV ranglista élére

Megjött a HLTV ranglista legújabb frissítése és a Na'Vi lecsúszott a trónról.

Az orosz többségű Na'Vi majdnem két hónapot töltött a HLTV ranglistájának tetején, azután kerültek oda, hogy az idei IEM Katowice döntőjében megverték az Astralist. Úgy látszik ez lehet a titok, le kell győzni a dán ötöst és garantált a HLTV trón.

A legújabb frissítés után ugyanis a fnatic került a trónra. Az a fnatic, aki 2019 szeptembere óta küzd a legnagyobb presztízsértékű eredményekért. Akkor csatlakozott újra a csapathoz Golden és flusha és gyakorlatilag rögtön elindultak a fejlődés útján.

Hazai közönség előtt bezsebelték a DreamHack Masters Malmö kupáját, az év hátralévő részében pedig három 2. hellyel gazdagodtak. Az ismert egészségügyi helyzet miatt aztán 2020-ban a katowicei verseny nézők nélkül zajlott le, utána pedig online formátumra váltott, szinte minden esemény. 
Az ESL Pro League 11. szezonját sikerült megnyerniük, a mousesports csapatával szemben és a jelenleg is zajló ESL One: Road to Rio is kellően jól kezdődött a csapat számára. Bár az ENCE becsúszott egy két pályás vereség, az Astralist már magabiztosan, 2-1-re tudták legyőzni. A legjobb 10 csapat között nem történt túl nagy változás, egy-egy helycsere ami említésre méltó, például az, hogy a G2 kiesett a legjobb 5 közül.
A top30 maradék részében a North és a Heretics tudott kiemelkedően javítani. A dánok 5 helyet jöttek előre, míg a franciák 6 helyezést javítottak és belőtték magukat a legjobb 30 közé, miután az ESL One: RtR során megverték a Dignitast és az ENCE-t is.

A sokszor más képet festő ESL ranglista még nem frissült, arra majd holnap kerül sor. Ott még mindig a Na'Vi az első, őket követi a mousesports és a fnatic a dobogón. Az ESL One: Road to Rio ma is folytatódik, a fnatic és a Dignitas, aztán az Astralis és a Vitality összecsapását követjük majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!