Hirdetés

Így használd a Teleportot, az egyik legnépszerűbb summoner spellt

Óriási előnyt kovácsolhatsz egy-egy jó Teleporttal, ezekre figyelj oda a használatakor.

Hirdetés

A pick/ban fázisban okosan kell megválasztani az idézői képességeket, mivel hatalmas előnyt lehet kovácsolni ezeknek a plusz varázslatoknak a használatával. Jelenleg a League of Legendsben az egyik legnépszerűbb spell a Teleport, amit topra, midre és akár ADC-nek is érdemes hozni, de általában a felső ösvényesek párharcában van a legnagyobb szerepe. Az alábbiakban néhány tippet, trükköt és tanácsot olvashatsz a helyes Teleport használattal kapcsolatban!

Visszatérés az ösvényre

Mindössze 4 másodperc alatt felbukkanhatsz újra az ösvényen, de hiába a csábító ajánlat, nem mindig éri meg elnyomni ezt az óriási CD-vel rendelkező képességet. Néha egyszerűbb simán visszafutni a lane-re, vagy valamilyen spell (Sion ulti) használatával felgyorsítani a mozgásotokat. De mikor éri meg akkor elnyomni a TP-t? Gyors fejszámolással állapítsátok meg, hogy nagyjából hány creepet veszítetek azzal, ha nem használjátok az idézői képességet. Ha ez a szám túlságosan nagyra rúg, akkor nincs kétség, muszáj teleportálni. A korai szinteken kerülhettek még ilyen döntési helyzetbe, ahol minden minion wave akár szintelőnyt is érhet. Egy rajtaütés után inkább nyomjátok el a TP-t, mivel szinthátrányban, főleg agresszív topos hős ellen gyakorlatilag esélyetek sem lesz a farmolásra.

Megérkezés a csapatharcokba

A térkép két ellentétes pontja közötti távolságot is megtehetitek 4 másodperc alatt, de egy-egy rossz besegítés, akár azt is jelentheti, hogy teljes egészében elveszítitek az ösvényt. A legfontosabb ilyen helyzetekben a kommunikáció. Figyelj oda csapattársaid pingjeire és chatre beírt információira, hogy maximalizálni tudjátok a Teleport nyújtotta helyzeti előnyt. Próbálj meg minél hamarabb reagálni az eseményekre, ne akkor indulj el, amikor már rég vége a harcnak. Arra is fordítsd nagy figyelmet, hogy az ellenfél képes megszakítani a 4 másodperces töltést, ezért vonulj vissza, vagy bújj el egy bokorban, amikor el szeretnéd nyomni a spellt.

Célpontok körüli játék

Bár az ösvényen jól jöhet az Ignite és a Ghost, ezzel nem segítesz a csapatodon, ha épp a map másik pontján pusholod a lane-t. Amikor pingelitek a Baront/Drake-et/Heraldot, jusson eszedbe, hogy a Teleportnak köszönhetően pillanatok alatt segíthetsz megfordítani a harcot, vagy biztosíthatod a célpont megszerzését. Earlyben ennek nincs igazán jelentősége, de ahogy halad előre a timer, egyre fontosabbak lesznek az objective-ek. Néha az is elég, ha neked elérhető a TP, az ösvényes ellenfelednek nem, ezért sokkal könnyebben kezdeményezhet a csapatod a pálya minden pontján, mivel nálad van a helyzeti előny. 

Játék teleportos hős ellen

Nemcsak neked, hanem az ellenfélnek is lehet TP-je, ami egy további taktikázási lehetőséget csempész be a mérkőzésbe. Figyelj mindig arra, hogy mikor nyomta el ezt a hatalmas töltési idővel rendelkező spellt, ha lehetséges akkor azonnal továbbítsd is ezt az információt a csapattársaid számára. Nem mindig van azonban szükség arra, főleg alacsonyabb ELO-ban, hogy TP-t pickelj topra. Agresszív champek esetén az Ignite kifizetődő lehet, mivel sokkal könnyebb megnyerned így az ösvényt. Hiába van az ellenfélnél TP, amikor 0-6-0-ban kell alkotnia valami maradandót. Folyamatosan piszkáld és vállalj be cseréket a TP-s hős ellen, ha tudod, hogy az Ignite következtében nálad van az előny. Ha sikerült likvidálni az ellent, akkor térj haza azonnal, mivel az éledés után egy érkező TP akár rögtön kiegyenlítheti a pár másodperccel hamarabb szerzett előnyt. Late game-ben arra figyelj, hogy mindig legyél az ellenfél közelében, ha 1v1-eztek messze a csapattársaktól. Könnyebb lesz megszakítani a channelinget, de ha ez nem sikerül, akkor is azonnal tudsz infózni arról, hogy eltűnt szem elől a teleportált hős.ű

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Teleport vagy Ignite?

 • 61 %
 • 26 %
 • 0 %
 • 13 %
Hirdetés
14 db hozzászólás
 • Letsgofnatic 3 hónapja
  felsőbb szinteken sokkal jobb a tp
  0 0 Válasz
 • Detrix 3 hónapja
  Midezek, de a wardjaimat már használták egy jó baron ellopáshoz.
  0 0 Válasz
 • TotiHun016 3 hónapja
  Én Top main vagyok, de nem nagyon tudom kihasználni a tp-t, ha a team nem hajlandó wardolni....
  0 0 Válasz
  • Aselion 3 hónapja TotiHun016
   Sajnos én is így vagyok ezzel.
   0 0 Válasz
 • Matevok007 3 hónapja
  köszi
  0 0 Válasz
 • MAdrian 3 hónapja
  Ebből sem tanultam semmit, ez jobb helyeken alap.
  0 0 Válasz
 • megkukacosgili 3 hónapja
  .
  0 0 Válasz
 • picibogyo3 3 hónapja
  köszike
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 3 hónapja
  köszi
  0 0 Válasz
 • Gyorkosgeri 3 hónapja
  köszi
  0 0 Válasz
 • Teson2005 3 hónapja
  wow
  0 0 Válasz
 • QCManu 3 hónapja
  csak a tp
  0 0 Válasz
 • persistentsmog 2 hónapja
  .
  0 0 Válasz
 • kisstulko 2 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?