Elképesztő mértékben megemelkedett a HS Legend játékosok száma

Az új ranked rendszer és a jelenlegi körülmények megtették hatásukat.

Valószínű a legtöbbetek tisztában van azzal, hogy 50% feletti, vagy ahhoz nagyon közeli győzelmi aránnyal bárkiből lehet Legend játékos. A win streak bónuszok miatt pillanatok alatt elérhető a Hearthstone új ranked rendszerében is a Diamond 5, utána csak idő kérdése, hogy valaki elérje a legmagasabb rangot. Várható volt, hogy a márciusi statisztikákat sikerül majd túlszárnyalnia az áprilisiaknak, de ilyen mértékű ugrásra nem biztos, hogy túl sokan számítottak.

Mennyi Legend játékos van a Hearthstone-ban?

Hivatalos statisztikákra lehet várni ítéletnapig, ugyanis a Blizzard nagyon-nagyon ritkán közöl bármilyen pontos adatokat a világ legnépszerűbb online gyűjtögetős kártyajátékával kapcsolatban. Megbecsülni azonban lehet a Legend kártyások számát, mivel többen is azzal töltik az idejüket, hogy eljutnak Legendbe, majd őrült "concede-elésbe" kezdenek azért, hogy elérjék a Legend legalsó pontját.

Március (Legendek száma) Április (Legendek száma) Különbség
Európai szerver 6515 Standard / 1133 Wild 60 366 Standard / 8769 Wild +926% Standard / +774% Wild
Amerikai szerver 3470 Standard / 639 Wild 30 971 Standard / 4531 Wild  +892% Standard / +709% Wild
Ázsiai szerver ? Standard / 364 Wild 18 776 Standard / 2252 Wild ?% Standard / +612% Wild
Kínai szerver 13 449 Standard / 27 433 Wild 118247 Standard / 84 809 Wild +879% Standard / +309% Wild

Jól látható, hogy 8-9X szorzót kaptak a márciusi számok, ez alól csak a kínai Wild játékosok képeznek kivételt, de köztudottan rengetegen választják ezt a módot a legnagyobb HS szerveren. 

Mi az oka az óriási ugrásnak?

Könnyű lenne csak arra fogni, hogy az új ranked rendszerben kevesebb mérkőzés kell Diamond 5 alatt, ami tulajdonképpen igaz is. 5 csillag helyett csak 3-at kell leküzdeni az egyes szinteken, ami jelentősen megrövidíti a Legendig vezető utat, azonban egy nagyon fontos tényezőről nem szabad elfeledkezni. A koronavírus-járvány miatt milliárdok kényszerültek önkéntes és hatósági karanténba, ami gyakorlatilag az összes nagyobb videójáték népszerűségi mutatóin meglátszódik. Ez alól a Hearthstone sem képez kivételt, a home office-ban, az otthoni tanulás mellett egy-egy gyors meccs mindenkinek belefér, főleg akkor, ha a brutálisan erős Demon Hunter pakli pöröghet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted szükség van a Lux support erősítésre?

  • 22 %
  • 22 %
  • 56 %