Hiába a VALORANT, Tigenéék CS:GO-ban is lepipálják ellenfeleiket

Hiába a VALORANT, Tigenéék CS:GO-ban is lepipálják ellenfeleiket

Három nagyon hasonló, magabiztos győzelmet láthattunk a K&H MNEB CS:GO csapataitól.

Megannyi izgalmas meccsen vagyunk már túl a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság CS:GO ligájában, a 8. forduló pedig azt is jelenti, hogy elérkeztünk a liga feléhez. Most már a visszavágókra készülhetnek a csapatok, a tét pedig egyre nagyobb. Egyre közelebb vagyunk a rájátszás kezdetéhez, a versenyben lévő nyolc alakulat közül viszont csak hatan jutnak majd tovább. Nézzük, hogy miként alakult a mai három meccsünk.

Budapest Five vs Békéscsabai E-sport Egyesület

Kitiltott pályák: Dust2 (BP5), Inferno (BEE), Mirage (BP5), Nuke (BEE), Overpass (BP5), Train (BEE)

Első találkozásuk meglehetősen laposra sikerült, 16-4-es végeredménnyel tudott nyerni a BP5. Most viszont talán más esélyekkel indultak az ötösök, már csak azért is mert a meccs pályája ezúttal nem a "szokásos" Inferno, hanem Vertigo volt.

A Békéscsabai E-sport Egyesület azonnal be is állította azt az eredményt, amit a BP5 ellen elértek az első találkozásukkor. 4-0-val kezdték a meccset, de aztán a BP5 is bele szólt a játékba. Szépen haladt sebiék bankjának az építése, nem elég, hogy 4-4-nél felértek a BEE mellé, de olyan pénzeken ültek a BP5 játékosok, hogy még a következő fordulóban is vásárolhattak volna belőlük.

Végre egy sokkal szorosabb meccset láthattunk a két csapat részvételével, mint korábban. Fej-fej mellett haladtak az ötösök, végül 9-6-os BP5 vezetéssel fordultunk a második tizenöt körre, a második pisztolykör megnyerésével pedig még tovább növelhette előnyét a BP5.

Néhány kört ugyan engedtek a BEE játékosainak, megvoltak gubiék szép megmozdulásai, de a végső győzelemhez ez kevés volt. Hat meccsponttal indult neki BP5 a 25. körnek és ha nem is azonnal, de rövidesen be is váltották az egyiket. 16-10-es végeredménnyel a Budapest Five csapata nyerte meg a mérkőzést.

KmK CS-GO vs Genesis Gaming

Kitiltott pályák: Nuke (KmK), Overpass (Genesis), Vertigo (KmK), Inferno (Genesis), Mirage (KmK), Train (Genesis)

Bár tigenéék mostanában a VALORANTban lövik a fejeseket -többek között az esport1 gála meccsét is megnyerték-  azért CS:GO-ban is van még bizonyítási vágyuk. A Genesis Gaming ellen viszont nem szabad szétesve pályára lépni. Szerencsére erről szó sem volt.

Legtöbben arra tippeltünk, hogy a fleavék simán behúzza a három pontot. Ennek ellenére pont, hogy a KmK kezdte jobban a meccset, ráadásul az előnytelenebbik, CT oldalon. Bzték kezdeti előnye után rákapcsoltak gabessonék és bár a legtöbb gyors támadásuk működött, a félidőt mégis 8-7-re nyerte meg a KmK.

A csapatok pedig ugyanott folytatták a második félidőben, ahol abbahagyták az elsőben. Mindenki tűzerőből akarta megnyerni a köröket, ami gejmzilláéknak működött jobban. Mint az úthenger, úgy ment át a KmK a Genesisen, villámgyors támadásokkal, esélyt sem adva az ellenfelüknek 16-9-re tudták megnyerni a meccset. Ezzel sikerült visszavágniuk gabessonéknak, hiszen a két csapat első meccsét a Genesis nyerte meg, 16-4-es végeredménnyel.

GIWU vs LvL UP Esport

Kitiltott pályák: Nuke (GIWU), Dust2 (LvLUP), Vertigo (GIWU), Mirage (LvLUP), Train (GIWU), Inferno (LvLUP)

A 8. meccsnapot pedig az a két csapat játszotta, akik már első találkozásukkor sem bírtak egymással könnyedén. A K&H MNEB első hetében 16-14-gyel az LvLUP tudott nyerni, akkor Inferno volt a pálya, most viszont Overpasson vágtak neki a küzdelemnek.

BeeGOD nyilatkozta azt a meccs előtt, hogy sokat tanultak az első heti mérkőzésük óta és ez meg is látszódott a csapaton. Magabiztosan kezdték el kiépíteni előnyüket a pálya elején, de igazán nem tudtak elhúzni a GIWU mellett. Gyakorlatilag 5-5-ről indult újra a mérkőzés.

8-7-es LvL UP vezetéssel fordultak a csapatok a második játékrészre, ahol hasonlóan szoros ütemben kezdődött meg a meccs folytatása. A GIWU erőből próbálta megnyerni a meccset, az LvLUP viszont sokkal inkább támaszkodott a felépített körökre, a pontos stratégiákra. Bocoék támadásai az első néhány kör után viszont erősebbeknek bizonyultak, semmi sem működött az LvL UP oldalán, még a két AWP-s védelem sem.

A rutin ezúttal erősebbnek bizonyult, az LvL UP Esport csapata csupán két kört tudott nyerni CT oldalon. 16-10-es végeredménnyel a God Is With Us ötöse nyerte meg a mérkőzést.

A K&H MNEB CS:GO ligája holnap folytatódik majd, a megszokott helyen és a megszokott időben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!