VS Standard meta jelentés: Van válasz a Demon Hunterekre

VS Standard meta jelentés: Van válasz a Demon Hunterekre

Nem kell temetni Illidant, azonban erősségben már legyőzhető.

A Legend rangú játékosok száma az egekben, ami jól mutatja, hogy mennyire sikeres volt a márciusi-áprilisi frissítés cunami. Új hős, új kiegészítő, Hall of Fame-be távozott ikonikus kártyák és egy olyan meta, ami azonnal kiverte a biztosítékot mindenkinél. Szerencsére a Blizzard gyorsan reagált, ennek köszönhetően ma már teljesen játszható a Standard formátum és nem kell amiatt aggódni, hogy Illidanok tengerei koncolnak fel 24/7-ben. Itt a legfrissebb ViciousSyndicate Ashes of Outland Standard meta jelentés!

Népszerűség

Az új kiegészítő utáni első napokban a ladder fele (!) Demon Hunterből állt, azóta lecsendesedtek a kedélyek. Még mindig Illidan uralja a metát, de a számok már nem annyira kiugróak. A Rogue és a Hunter is képes megvillantani egy-egy decket, de a Mage és a Warrior sem marad el tőlük. A Shaman és a Paladin látványosan szenved, előbbihez egyszerűen nincs játszható változat.

Matchupok

Talán a Highlander Hunter és az Enrage Warrior az, aminek a legkevesebb rossz matchupja van papíron a DH-k mellett, de ez önmagában még nem jelent sokat. Az Aggro Demon Hunterek elleni teljesítmény a mérvadó, amiben az Enrage/Egg Warri sokkal jobb, ezért ezt a decket érdemes választani, ha minden második ellenfél Illidan tempósabb verziója. Minden más esetben nem kérdés, hogy a Demon Hunter a kézenfekvő opció. A Shamant el kell felejteni, ahogy a Paladint is. Nincs könnyű helyzetben a Priest sem, mivel az Dragon és a Highlander Hunter is megeszi reggelire, szerencséjére a DH és a Warrior ellen egész szép számokat hoz.

Tier lista, avagy a legerősebb deckek

A fentiek tükrében nem meglepő, hogy az Egg/Enrage Warrior a meta legjobbja, egyszerűen túl erős a pakli a népszerű DH-k ellen. Második helyen az Aggro Demon Hunter található, utána következnek a Hunterek és Rogue-ok. A Puzzle-Box Mage és a Spell Druid hiába van a mezőny végén, ugyanúgy játszhatóak, de tökéletes kéz kell és hatalmas fiesztát kell előadni velük, amire csak Fenomeno és más nagyobb nevek képesek igazán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik hőssel játszol a legtöbbet manapság?

  • 13 %
  • 50 %
  • 13 %
  • 13 %
  • 13 %
  • 0 %