Jövőre új grafikus motort kap a Fortnite, az Epic leleplezte az Unreal Engine ötöt

Jövőre új grafikus motort kap a Fortnite, az Epic leleplezte az Unreal Engine ötöt

Elképesztő látványvilágot kínál az Epic Games motorjának új generációja.

Tegnap este az Epic Games hivatalosan is bemutatta az általuk fejlesztett grafikus motor, az Unreal Engine ötödik generációját. Az UE5 lehetővé teszi, hogy film minőségű eszközökkel, fény és textúra lehetőségekkel dolgozzanak a készítők, ezáltal egy elképesztően élethű látványvilágot alkothatnak, de nem kell végtelen időt ölniük felesleges konvertálásokba, optimalizálásokba. Természetesen egy tech demot is kaptunk, amit már a Sony következő generációs konzolján, egy PlayStation 5-ön futtattak. Íme:

Persze, mivel ez egy tech demo, így a közeljövőben nem valószínű, hogy a játékok valóban ilyen szintű grafikával fognak megjelenni, ugyanis a tech demok mindig is a motorok határait feszegették, de öröm látni, hogy akár már ilyet is lehet majd.

A motor mellett azt is bejelentette az Epic Games, hogy a Fortnite teljes támogatottsággal és a crossplay funkcióval megjelenik a következő generációs konzolokra is, egyelőre az Unreal Engine 4-gyel, 2021 közepére viszont már az Unreal Enginge 5 alatt fog működni a játék.

Bárhonnan is nézzük, a játékipar most egy elég nagy, akár ugrás szintű fejlődés előtt áll, ugyanis jönnek a következő generációs konzolok, jön az Unreal Engine új verziója, ami egyértelmű az egyik leghasználtabb grafikus motor a fejlesztők körében, és persze már a küszöbön van a videokártyák és processzorok új generációja is. Ez utóbbi nem lesz akkora ugrás, mint a konzolok és az UE5, de mindenképp hozzájárul majd ahhoz, hogy az RTX technológia egyre több ember számára legyen megfizethető.

HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!