Vezetés után végül kikapott Magyarország a European Nations Cup nyitómeccsén

Vezetés után végül kikapott Magyarország a European Nations Cup nyitómeccsén

Hazánk ellenfele Izrael volt az első csoportmérkőzésen, és bár az első meccset Karesz megnyerte ellenük aranygóllal, utána kétszer is kikaptunk, így összesített eredményben Izrael 2:1-re legyőzte Magyarországot.

A jótékonysági European Nations Cup-on PES2020-ban is debütált a magyar válogatott, amelyet Karesz, Kulacs és Hengi trió alkot. Az első mérkőzésen az izraeliektől ron lépett pályára Karesz ellen. Habár a mezőnyben jobban teljesített a magyar játékos mégis veszélyesebb volt, és kétszer is vezetést tudott szerezni. Ennek ellenére ellenfele nem adta fel, és mindkétszer képes volt egyenlíteni. Ezt követően aranygól döntött a győztes sorsáról, és bár hosszabb ideig folyt a küzdelem, végül Karesz a jobb oldalon ugratta ki a támadóját és szinte az ötösig begyalogolt vele, majd a középre tett labdát a halóba lőve nyerte meg a párharcot.

Egy kisebb szünet következett, miután ron internete felmondta a szolgálatot, így kénytelenek voltak az izraeliek játékost cserélni. Ekkor lépett a színre oreld, aki már az eEuro2020 során is magára öltötte a válogatott szerelését, ráadásul teljesítményével hozzájárult Izrael csoportelsőségéhez. Ennek tudatában zajlott a következő két mérkőzés, és bár Kulacs még 2:0-ás hátrányból egyszer szépíteni tudott, végül 4:1-re kikapott, ezzel a két nemzet 1:1-re állt és jöhetett a mindent eldöntő harmadik találkozó.

A mindent eldöntő összecsapást Hengi vívta, akinek volt már tapasztalata, hiszen oreld-hez hasonlóan ő is ott volt az eEuro2020-as selejtezőben, Magyarország akkor a 4. helyet szerezte meg a G jelű csoportban Németország, Törökország és Bulgária mögött. Oreld ezen a meccsen is el tudott lépni két góllal, viszont a 65. percben egy szöglet végén sikerült szépíteni. A remény nem tartott sokáig, mivel oreld rögtön szeretett volna egy akciót indítani, azonban rosszul passzolt, de hiába szereztünk labdát, az irzaeli szemfülesen visszaszerezte azt és egy kiugratással ziccerbe hozta csatárát. A 3:1-es különbség már soknak bizonyult, és bár egyszer még sikerült felzárkóznia Henginek, a kegyelemdöfés a 84. percben érkezett, a végeredmény 4:2.

A mérkőzések és az összesített végeredmények:

  • Karesz 3:2 ron (aranygóllal)
  • Kulacs 1:4 oreld
  • Hengi 2:4 oreld

Magyarország 1:2 Izrael

A magyar válogatott legközelebb május 20-án szerdán 20 órától lép pályára Portugália ellen a jótékonysági European Nations Cup-on. A mérkőzéseket természetesen élőben közvetítjük. Ne felejtsétek el, hogy a cél a jótékonyság, itthon az OMSZ vagyis az Országos Mentőszolgálat munkáját tudjuk segíteni. Az adománygyűjtés a verseny teljes egésze alatt él, az esport3tv Twitch csatornán is találtok egy gombot, ahol tehettek felajánlásokat, de IDE KATTINTVA is segíthetitek az OMSZ munkáját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!