Ha hiszed, ha nem, a papok is szeretnek kockulni, most pedig beszélgethetsz velük róla

Ha hiszed, ha nem, a papok is szeretnek kockulni, most pedig beszélgethetsz velük róla

Egy érdekes online kerekasztal-beszélgetés során olyan kérdéseket feszegetnek majd, minthogy valódi közösséget alkotnak-e a gamerek, illetve vannak-e erkölcsileg jó és rossz játékok?

Amióta világ a világ, a hit mindig is egy fontos részét képezte az emberek mindennapjainak. Az évezredek során rengetegféle vallás alakult ki, mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai is. Van azonban valami, ami az összes vallásra hatást gyakorol, ez pedig a technológiai fejlődés, az új generációk új érdeklődési körei. 

A Szólj Be a Papnak nevű Facebook oldal 2017-ben kezdte meg a működését azzal a céllal, hogy olyan emberek is megismerkedhessenek a keresztény nézetekkel, akik egyébként nem járnak templomba. Ezt a megismerkedést különböző témákat feszegető, értékteremtő kerekasztal-beszélgetések során biztosítják, a következő eseményen pedig nem más kerül előtérbe, mint a videójátékok. Igen, a papok is szeretik a digitális szórakozás ezen formáját.

A Gamerek - álomvilág vagy igazi közösség? című eseményen 4 vallással foglalkozó résztvevő áll össze egy mentálhigiénés játékpedagógussal, hogy együtt keressék a válaszokat olyan kérdésekre, minthogy a gamervilág a függőség melegágya, vagy igazi közösség? Vannak-e erkölcsileg jó és rossz játékok, illetve a szerepjáték sátánizmusnak minősül-e? A résztvevők listája a következő:

  • Czirják János Tamás - görögkatolikus pap
  • Damásdi Péter - református teológus hallgató
  • Hartyándi Mátyás - mentálhigiénés játékpedagógus
  • Kiss Zsolt Attila atya - püspökladányi plébános
  • Kutyej Dániel - evangélikus lelkész
  • Kiss Ákos - moderátor


Ha téged is érdekel ezen két teljesen eltérő "világ" találkozása, akkor legyél ott a Szólj Be a Papnak oldalon május 25-én 20:00-kor, és "ne hagyd otthon" a kérdéseidet sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!