Rakoncátlankodik a Discord, de csak sejtelmes választ adtak a fejlesztők

Rakoncátlankodik a Discord, de csak sejtelmes választ adtak a fejlesztők

Egyelőre nem tudni mi okozza a galibát, ráadásul a hivatalos oldalon a státusz szerint minden a legnagyobb rendben működik, így a fejlesztőknek nem ártott némi magyarázatot adniuk.

Az elmúlt napokban egyre több elégedetlen bejelentés érkezik a Discord kapcsán, mivel egyeseknél nem működik megfelelően az alkalmazás. Ez többféleképpen jöhet elő, van akinél a chat és a megosztás nem működik, míg másoknál a hang alapú kommunikáció okoz a kellemetlenséget. Kicsit ellentmondásos az eset, mert a fejlesztők hivatalos hibabejelentő oldalán úgy tűnik, hogy minden helyreállt, és legutóbb május 18-án találták magukat szemben megoldandó problémával. A néhány nappal ezelőtti posztok szerint üzenetküldési és voice call-okat érintő gubancokat kellett helyreállítaniuk, azonban a nap végére a közlemény szerint ez sikeresen megtörtént. Ennek ellenére azóta is érkeznek a bejelentések és a reportok, hogy valami nincs rendben.

Azért meglepő mindez, mert jelenleg a Discord Status weboldalon az alábbi infógrafika fogadja a látogatókat:

A látottak alapján minden megfelelően muzsikál, a szerverek állapota tökéletes, mégis sokan arra panaszkodnak, hogy éppenséggel szerverkapcsolódási problémákba ütköznek, az üzenetek nem minden esetben jutnak el a címzetthez, illetve hangalapú hívást sem tudnak folytatni, mivel ledobálja őket a program. Mivel mindössze annyit válaszoltak néhány felhasználónak, hogy dolgoznak az ügy felderítésén és a hiba elhárításán, ezért egyelőre nem tudni mikor áll helyre és lesz stabil teljesen a rendszer. És ha már előbb a hivatalos weboldalon feltárt státuszok jelennek meg, akkor van néhány másik lehetőség a reportolásra, és bár nem omlanak össze a bejelentések sokaságától, azért az látszik, hogy bizony mostanában nem hibátlan az egyik legnépszerűbb ingyenes csevegő alkalmazás:

Ez valószínűleg a koronavírusnak is köszönhető, hiszen a karantén miatt otthon maradó, illetve otthonról dolgozó emberek száma hatványozottan megnőtt, és egy nagy részük valószínűleg ezt az alkalmazást részesíti előnyben. Egyelőre csak annyit tehetnek azok, akiknek nem működik megfelelően a szoftver, hogy írnak a supportnak, valamint várnak a javításokra. Mivel most lett nem rég 5 éves a Discord, illetve felvásárolták a discord.com weboldalt is, no meg persze kiadták a server videó szolgáltatást, így elképzelhető, hogy némi időbe telik, hogy mindenre megtalálják a megoldást és mindenki számára újra teljes pompájában élvezhetővé tegyék az appot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked jól működik a Discord?

  • 36 %
  • 64 %