Elhunyt Sitku Ernő, négyszeres magyar bajnok kosárlabdázó

Elhunyt Sitku Ernő, négyszeres magyar bajnok kosárlabdázó

Péntek este váratlanul rosszul lett, és életét már hiába próbálták megmenteni, nem sikerült.

Sitku Ernő, 48 éves, 149-szeres válogatott kosárlabda játékos, Nyíregyháza egyik legeredményesebb sportolója volt. A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként a nyíregyházi élcsapatokat irányította, továbbá a Hübner Nyíregyháza BS szakmai igazgatója volt, de a Városi Diáksport Egyesületet is vezette, tagja volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségnek pedig ő volt az elnöke.

Sportoló az e-sport mögött

Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft.-vel karöltve állt be a hazai e-sport mögé, és az elsők között csatlakoztak a HUNESZ-hez. Nem csak Ernő és csapata, de egész Nyíregyháza színeiben, ahol segédkeztek a 2019-es Michelin Bringafesztiválnál, ahol Fortnite-tal és NBA 2K20-szal várták az e-sport iránt, míg valódi kosárlabdával a fizikai sport iránt érdeklődőket.

Ernő mindig is szerette volna az e-sport és a sport ötvözetét, a hybrid sportot honosítani, melyben nem csak a gép előtt, de fizikailag is megmozgatjuk az előtt vagy az után a testet hogy virtuálisan megcsillogtattuk tehetségünket. A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft.-vel e-sport szakosztályt is hozott létre, mely idén debütált. Mindezen felül 2020 februárjában a HUNESZ FIFA Masters nyíregyházi állomását is ők biztosították, ahol az eddigi egyik legnagyobb létszámú versenyző regisztrált a teljes széria során.

A 208 centiméter magas center Nyíregyházán született, s itt is hunyt el. Családjának, barátainak, kollégáinak és ismerőseinek is kitartást kívánunk ezekben a nehéz időkben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!