Hirdetés

Elhunyt Sitku Ernő, négyszeres magyar bajnok kosárlabdázó

Péntek este váratlanul rosszul lett, és életét már hiába próbálták megmenteni, nem sikerült.

Hirdetés

Sitku Ernő, 48 éves, 149-szeres válogatott kosárlabda játékos, Nyíregyháza egyik legeredményesebb sportolója volt. A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként a nyíregyházi élcsapatokat irányította, továbbá a Hübner Nyíregyháza BS szakmai igazgatója volt, de a Városi Diáksport Egyesületet is vezette, tagja volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségnek pedig ő volt az elnöke.

Sportoló az e-sport mögött

Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft.-vel karöltve állt be a hazai e-sport mögé, és az elsők között csatlakoztak a HUNESZ-hez. Nem csak Ernő és csapata, de egész Nyíregyháza színeiben, ahol segédkeztek a 2019-es Michelin Bringafesztiválnál, ahol Fortnite-tal és NBA 2K20-szal várták az e-sport iránt, míg valódi kosárlabdával a fizikai sport iránt érdeklődőket.

Ernő mindig is szerette volna az e-sport és a sport ötvözetét, a hybrid sportot honosítani, melyben nem csak a gép előtt, de fizikailag is megmozgatjuk az előtt vagy az után a testet hogy virtuálisan megcsillogtattuk tehetségünket. A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft.-vel e-sport szakosztályt is hozott létre, mely idén debütált. Mindezen felül 2020 februárjában a HUNESZ FIFA Masters nyíregyházi állomását is ők biztosították, ahol az eddigi egyik legnagyobb létszámú versenyző regisztrált a teljes széria során.

A 208 centiméter magas center Nyíregyházán született, s itt is hunyt el. Családjának, barátainak, kollégáinak és ismerőseinek is kitartást kívánunk ezekben a nehéz időkben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Valynn 3 hónapja
    RIP
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés