Ma este indul az EBL kvalifikáció - A WiLD és a Plague csapatáért is szoríthatunk a héten

Ma este indul az EBL kvalifikáció - A WiLD és a Plague csapatáért is szoríthatunk a héten

Itt az ideje szurkolni a magyar csapatoknak, hogy a nyáron is izgulhassunk értük.

Pár héttel ezelőtt véget ért a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends bajnoksága, amit egy nagyon szoros döntőben a Team Plague csapata húzott be. Ezzel nem csak a nyeremény lett az övék, hanem a jogot is megszerezték arra, hogy induljanak az EBL (Esports Balkan League) ligájának kvalifikációjában és összemérjék tudásukat a régió legjobb csapataival. Először is a tét nem kicsi, hiszen a verseny összdíjazása eléri a 150 000 Eurót és a történet még nem áll meg itt, hiszen a legjobb gárdák innen akár még a European Masters ligába is bekerülhetnek, amiből már csak egy ugrás a LEC.

Az EBL persze nekünk magyaroknak már nem újkeletű, hiszen az utóbbi években több hazai csapat is megfordult benne, sőt a WiLD még mindig benn van, igaz a tavalyi szezon nem sikerült nekik fényesen, de reméljük, hogy nyárra sikerült mindent rendezni és meg tudják őrizni a helyüket. Az egyszer biztos, hogy ők már ott vannak a végső kvalifikációban.

Azonban mellettük még két hely kiadó és arra jöhet egy újabb kvalifikációs verseny, amiben 6 csapat vesz részt és itt találkozhatunk ismét a K&H MNEB LoL bajnokságának a győztesével, a Team Plague-el. A magyar csapat május 25-én és 26-án is 'pályára lép' és mindkét nap megvívnak két mérkőzést. A meccsekért pontokat szereznek majd a csapatok és lehetőség szerint holnap este már az is kiderül, hogy sikerült-e  a kvali. Ha fennálna pontegyezés a második nap végére, akkor potenciálisan 27-én még lehetnek meccsek.

A Csoport B Csoport
Nexus Gaming X25 Esports
Zero Tenacity Team Plague
Mental boom Players Respawn Gaming

Ezek után pedig már azt is tudjuk, hogyan is néz ki a Plague csapata, a K&H MNEB döntő óta voltak változások:

  • Dragan "Caesar" Jovanovic
  • Ignas "Fokkus" Lesevičius
  • Krisztián "Skinzor" Kerékgyártó
  • Bence "Benzz" Vályi-Nagy
  • Gábor "geller" Sipos

Ha pedig sikerül keresztülverekedniük magukat a következő három nap megpróbáltatásain és sikerül megcsípni a két bejutó hely egyikét, akkor hétvégén jöhet a végső összecsapás, ahol már az EBL lesz a tét.

A párharcokat már estétől követhetitek a Fortuna Esports csatornáján, de holnap mi is beszámolunk majd az eredményekről.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!