Hátrányból fordította meg a párharcot a K&H MNEB LoL S2 bajnoka!

Hátrányból fordította meg a párharcot a K&H MNEB LoL S2 bajnoka!

A Wonder Stag és a Team Plague négy mérkőzésen döntötte el a bajnoki cím sorsát.

A tavalyi döntőből hét játékos csatlakozott be az Idézők Szurdokába, hogy ezúttal a K&H MNEB LoL második szezonjának fináléjában bizonyítson. A Wonder Stag Esports egy pazar alapszakasz, a Team Plague egy erőteljes rájátszásbeli teljesítmény után érkezett meg a mindent eldöntő Bo5-ös szériába.

Wonder Stag Esports vs Team Plague - 1. meccs

Paresz elmondása szerint eldraftolta magát a Team Plague az első felvonásban, nem számítottak rá, hogy behozza Meight Pantheont. Ez a végzetes döntés gyorsan megpecsételte a PLG sorsát, tökéletes csapatharcokkal irányították a mérkőzést az alapszakasz győztesei. Marine Malphite ultijai könyörtelen sebzést osztottak ki sk1nzorra és mihaibarosra, akik nem tudtak elmenekülni a záporozó ultik és a száguldozó Pantheon elől. Jól draftolt a WSE, tudták, hogy miben erősebbek, mint ellenfelük, ezt ki is használták már az early game-től kezdve. Bár elhúzódott a mérkőzés nem volt kérdés, hogy melyik csapat összeállítása az erősebb ez alkalommal.

Győztes: WSE

Team Plague vs Wonder Stag Esports - 2. meccs

Teljesen más arcát mutatta a Team Plague a draft során, Nautilus toppal, Olaf + Yuumi kombóval lepték meg a Szarvasokat. Hiába a jó választások, a korai szakaszban csak egy csapat volt a Szurdokban, közel 6000 arannyal vezetett már a WSE, amikor beindult Paresz, gellerrel a vállán. Néhány lepattanóból megszerzett gyilkosság után nagyon megszaladt a viking harcos, megállíthatatlanul kapta szép az előtte felsorakozó hősöket.

Marine Mordekaisere volt az egyetlen igazi ütőkártyája a WSE-nek, de ez önmagában nem volt elég ahhoz, hogy felvegyék a harcot a vérszomjas plague-esekkel. Ahogy telt az idő, úgy estek össze az earlyben erős karakterek, ezzel kiegyenlítette a szériát az alapszakasz bronzérmese.

Győztes: PLG

Wonder Stag Esports vs Team Plague - 3. meccs

1-1 után ismét kiélezetté vált a széria, de a draftolás ezúttal is csak az egyik csapatnak kedvezett igazán. Yuumi nem került tiltásra, Trundle oszlopai Ornnra ultijára tökéletes countert jelentettek, eközben folyamatosan scale-elt Azir és Vayne. A túloldalon Matebuff nem találta a carrycipőjét, Meight Zoéjában bár volt sebzés, ezek a burstök nem tudtak senkit sem egy szempillantás alatt eltüntetni. Mihaibarosra akár hárman is ráugorhattak, valahogy mindig túlélte az ADC ezeket az akciókat. Hatalmas pofonba szaladt bele a Wonder Stag, de még mindig volt esélyük, hogy megfordítsák a Bo5-öt, de ehhez zsinórban két győzelemre volt szükségük.

Győztes: PLG

Wonder Stag Esports vs Team Plague - 4. meccs

 

Negyedik alkalommal is egymásnak feszültek a K&H MNEB legjobbjai, azonban a fontosabb kérdések nagyon hamar eldőltek. A WSE gyakorlatilag díszpáholyból nézhette végig, hogy átgázolnak rajtuk Pareszék. Az Olaf ezúttal is megállíthatatlan volt, de igazán nagy játékokra nem volt szükség egyik játékostól sem. Egy jól összerakott draft után, magabiztos játékkal, gyakorlatilag hengerelt a Team Plague, ezzel megszerezték zsinórban a harmadik winjüket. A 14-1-es gyilkosságarány és a 10 000 arany feletti különbség magáért beszél.

Győztes: PLG

A Team Plague címvédőként fordította meg a párharcot a Wonder Stag Esports ellen, ezzel back-to-back bajnokként búcsúzhatnak a második szezon küzdelmeitől. Coatpustmain, Paresz, sk1nzor, mihaibaros és geller megérdemelten ünnepelhet a kimerítő alapszakasz és a fordulatos rájátszás után. Az 1,7 millió forint mellett egy EBL zárt kvalifikációs spot is ütötte a győztesek markát!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a döntő MVP-je?

  • 17 %
  • 58 %
  • 13 %
  • 4 %
  • 8 %