Hirdetés

Görbe szemlélteti, hogy melyek a legjobb Magic Penetration item kombinációk

Sok LoL mérkőzésen eljön az a pont, hogy a varázssebzéssel operáló karaktereknek is át kell ütniük a komoly tankok védelmét.

Hirdetés

A League of Legendsben az a legszebb, hogy mindenre van counter, mindenre lehet adni valamilyen válaszlépést, (na jó, azt elfeedelt Nasust semmi nem fogja meg) és ezeknek egy részét a shopból hozhatjuk be a meccsbe. Ha AP karakterrel játszol, az ellenfél pedig kifejezetten tankos, akkor egyértelmű, hogy szükséged lesz Magic Penetrationra, azaz varázstörésre.

Néha azonban komoly dilemmát okoz, hogy melyik erre szolgáló tárgy lehet a legjobb döntés, és persze elég lesz-e egy darab, vagy esetleg jobban járnánk a nyers sebzéssel, egy Rabadonnal? Az adc úgy hamarabb eltűnhet a pályáról. Ezt a kérdést már fejtegettük egy korábbi cikkünkben, most csakis a Magic Penetration értékéről lesz szó.

Nézzük meg jó alaposan az alábbi görbét:

Az ábrán szereplő értékek az ellenfél Magic Resistjét figyelembe véve írják le, hogy a Magic Penetrationt adó tárgyak kombinációja mekkora sebzés növekedést jelent. A Magic Resist értékek 25-től indulnak, ugyanis ennyi a legkevesebb Magic Resisttel rendelkező hős (Yuumi) szintlépésekből eredő védelme a 18. szinten. Jól látható, hogy ilyen alacsony értéknél még 13-14%-os sebzés növekedést eredményez egy Morellonomicon vásárlása is, viszont az összes vizsgált verzió közül ez a leggyengébb lehetőség. Az AP sebzéssel operáló hősök alapcipője a Sorcerors Shoes, ami már egy fokkal jobb a Morellonál, de a Sorcerors Shoes és Morellonomicon kombináció is hamar éles kanyart vesz lefelé, ha az ellenfél eléri a 45-ös MR értéket, így ez a kombináció tisztán MR átütésére nem ajánlott. Ezen a téren a Void Staff visz mindent, elvégre ez adja a legtöbb Magic Penetrationt is, kombinálva a Sorcerors Shoes-zal 30-50% közötti sebzés növekedés érhető el. Ha pedig az ellenfél rogyásig van tankos karakterekkel, akkor nincs mese, jöhet a Void Staff + Morellonomicon + Sourcerors Shoes kombó, hiszen akár 60%-os sebzésnövekedés is elérhető velük.

Röviden összefoglalva a görbe legfontosabb információi:

 • Ha csak egy Penetration itemet akarsz venni, az egyértelműen a Void Staff kell legyen
 • Ha kettőt veszel, akkor a Void Staff + Sourcerors Shoes viszi a prímet
 • A Morellonomicon önmagában MR átütésre nem, harmadik itemnek a kombóba viszont kiváló

Te milyen gyakran használod a fenti itemeket?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
6 db hozzászólás
 • W4rmaks 1 hónapja
  Érdekes téma volt Mivel support vagyok és Karma a fő burst karim, nagyon ritka esetben hozok mp buildet például Galio vagy a Zac-ekre. (50-ből 10 meccs) Főleg ha azt látom hogy az adc konkrétan semmit nem ér vagy nem érvényesül (kivételek). Ki lehet zárni egy egész engaget ha talál folyamatosan a Mantra Q-val, ami full mp-vel tanknak is fáj de hátránya persze, hogy egyáltalán nem leszel kitartó ha elkapnak. Supportnak kockázatos, de nagyon helyzetfüggő. Brand, Zyra, Vel'koz, Swain viheti simán. Nagyon adom az olyan mágusokat akik basszák a Morellot venni Mid-en.(Syndra, Xerath, Ziggs) egy healer csapat ellen.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 1 hónapja
  Jó cikk lett.
  0 0 Válasz
 • UglyNakedDude 1 hónapja
  Érdekes és hasznos cikk. Sok ilyenre van szükség szerintem. Kitartást. Pacsi
  0 0 Válasz
 • Browniezz 1 hónapja
  Legtöbb mageken miden én ezt a buildet javaslom: luden -> sorc boots - oblivion orb - void staff - majf amira szukseg van. A morello sztem nagyon overrated item, es nem eri meg hamar befejezni, az oblivion orbot viszont erdemes megvenni a hp es a damage miatt
  0 0 Válasz
 • Sonkas1 1 hónapja
  .
  0 0 Válasz
 • sziabarbi 1 hónapja
  Void Staffot szeretjük.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?