Görbe szemlélteti, hogy melyek a legjobb Magic Penetration item kombinációk

Görbe szemlélteti, hogy melyek a legjobb Magic Penetration item kombinációk

Sok LoL mérkőzésen eljön az a pont, hogy a varázssebzéssel operáló karaktereknek is át kell ütniük a komoly tankok védelmét.

A League of Legendsben az a legszebb, hogy mindenre van counter, mindenre lehet adni valamilyen válaszlépést, (na jó, azt elfeedelt Nasust semmi nem fogja meg) és ezeknek egy részét a shopból hozhatjuk be a meccsbe. Ha AP karakterrel játszol, az ellenfél pedig kifejezetten tankos, akkor egyértelmű, hogy szükséged lesz Magic Penetrationra, azaz varázstörésre.

Néha azonban komoly dilemmát okoz, hogy melyik erre szolgáló tárgy lehet a legjobb döntés, és persze elég lesz-e egy darab, vagy esetleg jobban járnánk a nyers sebzéssel, egy Rabadonnal? Az adc úgy hamarabb eltűnhet a pályáról. Ezt a kérdést már fejtegettük egy korábbi cikkünkben, most csakis a Magic Penetration értékéről lesz szó.

Nézzük meg jó alaposan az alábbi görbét:

Az ábrán szereplő értékek az ellenfél Magic Resistjét figyelembe véve írják le, hogy a Magic Penetrationt adó tárgyak kombinációja mekkora sebzés növekedést jelent. A Magic Resist értékek 25-től indulnak, ugyanis ennyi a legkevesebb Magic Resisttel rendelkező hős (Yuumi) szintlépésekből eredő védelme a 18. szinten. Jól látható, hogy ilyen alacsony értéknél még 13-14%-os sebzés növekedést eredményez egy Morellonomicon vásárlása is, viszont az összes vizsgált verzió közül ez a leggyengébb lehetőség. Az AP sebzéssel operáló hősök alapcipője a Sorcerors Shoes, ami már egy fokkal jobb a Morellonál, de a Sorcerors Shoes és Morellonomicon kombináció is hamar éles kanyart vesz lefelé, ha az ellenfél eléri a 45-ös MR értéket, így ez a kombináció tisztán MR átütésére nem ajánlott. Ezen a téren a Void Staff visz mindent, elvégre ez adja a legtöbb Magic Penetrationt is, kombinálva a Sorcerors Shoes-zal 30-50% közötti sebzés növekedés érhető el. Ha pedig az ellenfél rogyásig van tankos karakterekkel, akkor nincs mese, jöhet a Void Staff + Morellonomicon + Sourcerors Shoes kombó, hiszen akár 60%-os sebzésnövekedés is elérhető velük.

Röviden összefoglalva a görbe legfontosabb információi:

  • Ha csak egy Penetration itemet akarsz venni, az egyértelműen a Void Staff kell legyen
  • Ha kettőt veszel, akkor a Void Staff + Sourcerors Shoes viszi a prímet
  • A Morellonomicon önmagában MR átütésre nem, harmadik itemnek a kombóba viszont kiváló

Te milyen gyakran használod a fenti itemeket?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!