Már csak egy magyar csapatnak, a WiLDnak szurkolhattok az EBL S7 selejtezőiben

Már csak egy magyar csapatnak, a WiLDnak szurkolhattok az EBL S7 selejtezőiben

Már csak négy csapat van versenyben az EBL S7 selejtezőiben.

A Team Plague fantasztikus hajrával megnyerte a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második LoL szezonját, azonban az Esports Balkan League zárt selejtezőjében nem jött ki számukra a lépés. Nem maradtok azonban magyar csapat nélkül a folytatásban sem, ugyanis a megújult WiLD MultiGaming ma este kezdi meg szereplését a régió legrangosabb ligájának hetedik szezonjában.

A játékosok

Top: Sven „Svenerbarr” Olejnikow (Német)

JG: Cadou „Zyneste” Florian (Francia)

Mid: Stáhl „Stylish” Krisztián (Magyar)

ADC: Bazsó „Kisze” Martin (Magyar)

Support: Nemanja „1roNN” Jovanovics (Szerb)

Csere (top): Szaniszló „Xeanny” Bálint (Magyar)

Csere (support): Réfi „Sekkou” Gergő (Magyar)

Edző: Nguyen "Wanbyok" Róbert

A nevek lehet nem mondanak sokat elsőre a kompetitív LoL-ban kevésbé járatosak számára, de a LoL csapat menedzserei, Pálfy "Bone DaDDy" Tamás és Böjte "Renfred" Bence megosztottak néhány érdekességet a főszereplőkről.

Svenerbar: A top lanerünkkel rövid távú megegyezésünk van, csak a relegációk idejéig játszik velünk, ugyanis a nyári szezonban a német Division 1-ben fog szerepelni egy másik csapat színeiben.

Zyneste: A jungelesünk, jelenleg EU Westen GM 400-500lp között tartózkodik,  a csapat egyik meghatározó egyénisége lett rövid idő alatt mind in-game, mind scrimeken kívűl. Egy igazi mókamester, de amikor a játékról van szó nem kegyelmez.

"Season 3 óta játszom, rankedezni junglerként kezdtem és azóta nem is váltottam erről a szerepről. Egy francia amatőr csapatban kezdtem a pályafutásom még 2015-ben, azóta megmásztam a létrát és célom, hogy egy valódi karriert futhassak be LoL játékosként. Hiába gondoljátok sokan, nem eszek reggelire sajtot a kávé mellé." - árulta el Zyneste

Sylish: Korábbi Academy játékosunk Stylish, rengeteget fejlődött fél év alatt, mellyel megérdemelten került fel a main teamünkbe. Az elmúlt pár hétben viszont kevésbé ment jól neki, de örülünk, hogy ez a „mental boom” 2 hete történt meg és nem most, mert már úgy látszik kitisztította a fejét, és megint magabiztosan tud játszani.

Kisze: Az előző EBL csapatunk legmeghatározóbb egyénisége. Az in-game kommunikációnk a roster váltás után sokat javult, így ő is többet tud az egyéni teljesítményére koncentrálni játék közben. (Hextasyval közös duózások is sokat tettek azért, hogy ennyit fejlődhessen a hatalmas tehetség.)

1roNN: Supportnak mindenképpen egy Balkán játékost kellett választanunk, hogy megfeleljünk az EBL szabályainak, mely 3+2-es rendszerben zajlik pontosan ugyan úgy, mint a K&H MNEB, annyi különbséggel, hogy itt a 3 embernek Balkán nemzetiségűnek kell lennie. Így esett a választásunk, több Balkán support tryoutolása után, 1roNNra, aki már korábban tryoutolt az EBL-re, de sajnos nem vette sikerrel az akadályokat, így a relegációban kiestek. Most reméljük ezen közös erővel sikerül majd változtatnunk.

"Sziasztok, Nemanjának hívnak, de 1roNN néven ismerhettek a League of Legendsből. Szerbiában élek, az előző csapatom az x25 Esports volt. Úgy gondolom, hogy a WiLD egy nagyszerű szervezet, ahol jelenleg is nagyszerű a hangulat. Reális esélyt látok arra, hogy a csapattal bejussunk az EBL csoportköreibe." - mondta 1roNN

Sekkou és Xeanny, avagy a cserék: Cseréknek mindenképpen magyar származású játékosokat szerettünk volna leadni. Gergő korábban már megfordult nálunk, viszont úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot és korábbi academy lövészünkkel, Karcival szeretné folytatni a jövőben. (Az Illés Akadémia Spirit színeiben indultak az EBL nyílt selejtezőjén, azonban nem jött nekik össze a továbbjutás - szerk.) Egy nagyon fiatal és ügyes játékosról van szó, aki még csak 16 éves. Második cserének pedig azért Xeannyra esett a választás, mert mindenképpen szerettünk volna egy topos cserét. A csapat scrimelt vele, ahol elég jól teljesítettek, és ezen felül az MNEB-en is már 2 szezonban egymás után, ha komfortosan játszhatott, akkor konzisztensen teljesített.

A WiLD első ellenfele a Zero Tenacity lesz, akik magabiztos 2-0-val ejtették ki az x25 Esports csapatát az előző körben. A Bo3-as széria 18:00-kor kezdődik, ha esetleg veszít a magyar csapat, akkor 20:00-tól újabb mérkőzés vár rájuk a másik ág vesztese ellen. Ha megverik a Z10-t, akkor a holnapi nap 12:00-tól a felső ági döntőben, Bo5-ös párharcban küzdhetnek meg az EBL S7 alapszakaszába kerülésért. A mérkőzéseket a Fortuna Esports Twitch csatornáján nézhetitek élőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!