A CS:GO történelem öt legnagyobb meglepetés győzelme

A CS:GO történelem öt legnagyobb meglepetés győzelme

Nektek melyik volt az a profi meccs, aminek a végén csak a fejeteket tudtátok fogni?

A koronavírus és így az online versenyek miatt rengeteg meglepetés mérkőzést láttunk az elmúlt hónapok alatt. Persze sok csapat ettől függetlenül is szenved, nem találja a saját játékát többek között a fnatic és a mousesports sem. Elevenítsük most fel azt az öt meglepetés győzelmet, ami sokkolóan hatott mindenkire az elmúlt évekből, és fontos kiemelni, hogy ezek mindegyike LAN-on történt.

PGL Major 2017 - A Gambit győzelme

Kicsit mostohagyerekként kezeljük így utólag ezt a krakkói Majort, hiszen több sebből vérzett az egész esemény. Borzasztóan sok és nagyon amatőr technikai hibák bélyegezték meg a csoportköröket, a rájátszás színpadképe meglehetősen lapos volt, rengeteg nézőt pedig nem is sokáig érdekelt, hiszen a legnagyobb nevek mind elhullottak.

Ki gondolta volna, hogy az előző Major döntő szereplői, az Astralis és a Virtus.pro el sem jut az utolsó meccsig? A Gambit és az Immortals játszotta a döntőt, amit végül magabiztosan húzott be a CIS csapat, méghozzá Zeus vezetésével. A csapat teljes szereplése álomszerű volt, hát még az, hogy Zeusnak egy év alatt sikerült elérnie azt a Gambittel, amit a Na'Vi-val hosszú évek alatt sem.

ELEAGUE 2. szezon - Tarol az OpTic Gaming

Gyanítom, hogy az OpTic neve mindenkinek a dán CS:GO kapcsán ismerős. 2018 februárjától kezdve olyan játékosok is megfordultak a csapatnál, mint JUGi vagy Snappi, akik ma az Astralis sorait erősítik. A dán felállás előtti EU mix roppant rövid életű volt, a kezdetek kezdetén viszont volt egy amerikai csapata az OpTicnak, akikre érdemes emlékeznünk.

NAF, mixwell, tarik, stanislaw és RUSH alkotta az akkori ötöst, és bár nem teljesítettek rosszul a verseny előtt, az ELEAGUE 2. felvonása alatt arra sem számítottunk, hogy a csoportból kijutnak. Mégis maguk mögé tudták utasítani a fnaticot és az EnVyUst is, sőt, egészen a döntőig meneteltek. 
Ha valakik, akkor az Astralis játékosai ellen nem lesz esélyük, gondoltuk akkor, de mekkorát tévedtünk. Egy pályás hátrányból fordították meg a döntőt, amit végül mindenki meglepetésére 2-1-re nyerte meg az OpTic. Egy ekkora győzelem után sokan nagy jövőt jósolt a csapatnak, a további eredmények viszont annyira nem jöttek, hogy kevesebb, mint egy év leforgása alatt szinte az összes játékos elhagyta a csapatot.

BLAST Premier Spring 2020 - A Complexity sokkolja az Astralist

Ismét egy meglepetéssel végződött meccs, aminek a dán csapat volt az elszenvedője. A Complexity csapatát mostanában is sokat láthattuk játszani, felemás meccseket zártak az ESL One: Road to Rio EU mezőnyében, nem igazán tudták megszorongatni az A csoport tagjait. Nem úgy az év elején, amikor körülbelül két hónapja játszott csak együtt a jelenleg is ismert csapat, mégis sikerült nyerniük az Astralis ellen.

Mindez a BLAST Premier Spring keretein belül történt. Szinte esélyt sem adtak a dánoknak, magabiztosan, 2-0-ra nyerték meg ellenük a meccset. Az pedig már csak a hab volt a tortán, hogy ezek után a Vitality szurkolóit is sokkolni tudták.

ELEAGUE Major 2018 - A Cloud9 győzelme

Túlzás nélkül jelenthetjük ki, hogy 2018-ban még a mostaninál is mostohább volt az NA mezőny. Egymás között parádés meccseket játszottak és rengeteg tehetséges játékosnak szurkolhattunk az amerikai csapatok között, de az európai alakulatok ellen egyszerűen ritkán tudtak csak labdába rúgni.

Pontosan ezért volt óriási meglepetés, hogy a 2018-as ELEAGUE Majorön a Cloud9 hibátlan eredménnyel zárta az új kihívók szakaszt, a legendák között pedig két vereség után, a kiesés széléről sikerült tovább lőniük magukat a rájátszásba. Itt olyan csapatokat küldtek pakolni, mint a G2 vagy az SK Gaming, a döntőben pedig a FaZe-zel találkoztak.
Mindenki azt gondolta, hogy itt az álom vége, az európai sztárcsapat megállítja a Cloud9-t, de nem így történt. Mirage és Overpass sem volt semmi, de a döntőből mindenki Infernora emlékszik. Tény, hogy máig az egyik legizgalmasabb major döntőt játszották a csapatok Bostonban, ahol végül a harmadik pálya második hosszabbításában tudta legyűrni ellenfelét a Cloud9. Ezzel máig ők az egyetlen észak-amerikai csapat, akik Majort tudtak nyerni.

DreamHack Masters Stockholm 2018 - Hazai riválistól kap ki az Astralis

Az Astralis éra közepén jártunk, mindent a dán ötös nyert meg, egyszerűen pályát is nehezen hoztak ellenük. A 2018-as stockholmi DH Masters győzelmet is mindenki előre megadta nekik, de végül jött egy másik dán ötös.

Már az is éppen elég nagy meglepetés volt, hogy a gyengécske North a saját csoportján belül le tudta győzni a világelső Astralist, de ezután jött csak az igazi sokk. A döntőig jutott a két dán alakulat, ahol ismét a North volt erősebb, Trainen kikaptak, de Dust2-n és Overpasson leültették gla1ve-éket.
A sztori pikantériája az volt, hogy Kjaerbye februárban hagyta el az Astralist, szeptemberben pedig már pont ellenük tudott győzni, ráadásul úgy, hogy akkoriban lehetetlennek számított megverni az Astralist.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!