A koronavírus miatt idén elmarad az IEM Sydney és az ESL One: Köln is megváltozik

A koronavírus miatt idén elmarad az IEM Sydney és az ESL One: Köln is megváltozik

Sajnos bejelentették amitől féltünk, idén üresen marad a Lanxess Aréna és az IEM Sydney is tolódik.

Tavaly a Vitality és a Liquid parázs döntőjével ért véget, idén pedig egy mondhatni új szerepben tért volna vissza az ESL One: Köln. Nem véletlen a feltételes mód, hiszen bár a versenyről nem kell lemondanunk, az egészségügyi helyzet miatt változtak a tervek.

Az "új" ESL One: Köln az ESL Pro Tour egyik legnagyobb dobásaként, Major tornákon megszokott 1 millió dolláros összdíjazással, a legjobb csapatok részvételével vette volna kezdetét, ráadásul a legendás Lanxess Arénában. Ez sajnos picit másképpen lesz, hiszen, ahogy az EPL vagy a FLASHPOINT, úgy ez a verseny sem veheti félvárról a koronavírust.

A vírus és a német kormány intézkedései miatt -amik újabb szigorításokat vezettek be az országban tartandó események maximális létszámára vonatkozólag- a szervezők úgy döntöttek, hogy az idei ESL One: Köln nem kerül megrendezésére a szokásos formájában és az IEM Sydney verseny is eltolódik 2021-re.

a tavalyi győztes Team Liquid

Míg az ausztrál versenyről teljes egészében le kell mondanunk idén, addig az ESL One: Köln meg lesz tartva, kicsit később, mint az eredeti tervek és teljesen más rendszerben. Hogy ez pontosan mit jelent, azt még nem tudjuk. Lehet, hogy a kölni verseny is teljes egészében online meccsekre vált idén, vagy LAN-on lesznek a csapatok, de közönség nélkül? Erről egyelőre nem adott információt az ESL, arról viszont igen, hogy bármi is lesz, arra augusztus 21. és 30. között számíthatunk.

A szervezők kiemelték, hogy hamarosan indul a 2021-es ESL One: Köln jegyárusítása, míg az idei jegyek 2020 végéig teljes mértékben visszaválthatóak vagy felhasználhatóak a jövőévi eseményen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!