Van egy alig ismert feature a CoD: Warzoneban, ami elárulja a közelben lévő ellenséget

Van egy alig ismert feature a CoD: Warzoneban, ami elárulja a közelben lévő ellenséget

A Warzone-ban a campereknek bizony van egy nagy ellensége, amire talán sokan nem is gondoltak, ugyanis egy feature óhatatlanul is felfedi őket, így nem árt ha egy kicsit megvizsgáljuk ezt a részét a játéknak.

Az Infinity Ward által elkészített - meg úgy bármelyik másikban is - Battle Royale meccsei közben óriási káosz jöhet létre, és bizony egy-egy pillanat is dönthet életről vagy halálról. Függetlenül az aktuális helyzettől, főleg ha több squad is egymásba botlik, előfordulhat, hogy nem minden apró részletre figyelnek oda a játékosok. A csata nagy hevében általában a gyors információáramlás és a helyzetek gyors megoldása, valamint az ellenfél likvidálása a cél.

Egy ideje viszont rájöttek arra, hogy a Call of Duty: Warzoneban van egy érdekes feature-re, melyet mostanáig nem sokan vettek észre. De az is lehet, hogy nem igazán tulajdonítottak jelentőséget a dolognak. A környezetben lejátszódik ugyanis ennek eredményeként egy szimpla folyamat, amire ügyet sem venne az éppen daráló vagy pásztázó ember, viszont kiderült, hogy nagyon is fontos eleme a játéknak.

Az erdős, illetve fás területek kapcsán nem árt jobban szemügyre venni a környezetet, mert ha a madarak felszállnak egyes helyekről, akkor bizony az nem csak a véletlen műve. Míg a szívdobbanás jelző (heartbeat sensor) és az UAV nagyszerű megoldás az ellenség felderítésére, addig ez az ősi módszer szintén nagy meglepetést okozhat, ha okosan használja az ember.

Csak érdemes jelentőséget tulajdonítani a szárnyasoknak, ennyire egyszerű. Amint az ellenség a fák között bandukol, vagy hirtelen mozgásba lendül, ők jajveszékelyve felreppennek a menekülés érdekében. Ha ez a jelenség látóhatáron belül történik, akkor érdemes felkészülni a küzdelemre, hiszen valaki vagy valakik a közelben mozgolódnak.

A beszámolók szerint egyébként ez az esemény nem mindig ugyanúgy következik be, mivel egyesek szerint csak néhány madárka röppen fel, ha közel egy túlélő, míg mások egy egész sereg madarat figyeltek meg. Egy videó egyébként remekül szemlélteti, hogy mire is kell gondolni:

Yesterday I learned that birds can give away your position from r/CODWarzone

Ezzel nagyon könnyedén rajta lehet ütni a nem kívánt személyeken, elég csak megnézni hol és merre repülnek fel az állatok, és simán indulhat a vadászat. Ha egyszer eltűntek, utána már nincs rá bizonyíték, hogy ez a dolog újra visszatér az aktuális meccsen, tehát tényleg nem árt kettőzött erővel figyelni minden apró mozgásra. A legjobb az egészben, hogy a kis szárnyasok még a Ghost perkkel futó játékosok közelsége miatt is képesek felriadni, tehát tényleg nagy segítség lehet a környező lesben álló ellenfeleknek. Ezt egyedül úgy kerülheti el valaki, hogy a fáktól messze keres magának utat a következő körbe.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!