Mobilon követhetik a szülők, hogy a gyerekük mivel és mennyit játszik Xbox-on

Mobilon követhetik a szülők, hogy a gyerekük mivel és mennyit játszik Xbox-on

Hasznos alkalmazást kaptak a szülők a Microsofttól.

A koronavírus és a rengeteg országban bevezetett korlátozások, a karantén miatt jócskán megugrott az e-sport és a videojátékok népszerűsége. Saját családomon belül is tudok példát mondani arra, hogy a mai napig szünetelő 2020-as F1 szezon miatt olyan is leült a gép elé versenyezni, aki egyébként egyáltalán nem kötődik a játékokhoz.

A fiatalabb korosztály is több időt tölthet a monitorok előtt, mint korábban, ezért jelent meg nem rég az Xbox Family Settings alkalmazás. Az app egyelőre béta fázisban van, de már így is rengeteg hasznos funkciója van. Kifejezetten a szülők láthatják hasznát, hiszen segítségével akár munkából is ellenőrizni tudják, hogy a gyerekek mit játszik éppen az Xbox-on vagy, hogy mennyi ideje játszik már az adott programmal.

Lehetőség van időlimit beállítására is, megadhatjuk például, hogy napi 5 órát ülhessen gyerekünk kontrollerrel a kezében, ezután már csak akkor játszhat, ha arra extra időt kér, mi pedig az alkalmazáson keresztül engedélyezzük számára. 

Ezekre korábban is volt lehetősége a szülőknek, de gyanítom kevesen vették rá a fáradtságot, hogy ezeket a funkciókat a Microsoft oldaláról érjék el. Telefonról sokkal egyszerűbb és praktikusabb is. Egyelőre csak béta az app, de már megtaláljátok azt a Google Play áruházban és a TestFlight nevű alkalmazás segítségével iOS-en is kipróbálhatjátok, igaz, ott minden béta alkalmazás hozzáférése limitálva van.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!