Lefújták a PS5 rendezvényt az amerikai tüntetések miatt

Lefújták a PS5 rendezvényt az amerikai tüntetések miatt

További heteket kell várni arra, hogy újabb részletek derüljenek ki a PlayStation 5-ről.

Az Egyesült-Államok több városában utcára vonultak az emberek, hogy tüntessenek a rendőri túlkapások és erőszak ellen. George Floyd május 25-én bekövetkezett tragikus halála óta már egy hét is eltelt, de még mindig nem csillapodtak a kedélyek. A békés felvonulások mellett súlyos áldozatokkal járó összecsapások is kialakultak az állampolgárok és az erőszakszervezetek között. Ilyen körülmények között a Sony inkább úgy döntött, hogy a június 4-ére ütemezett PlayStation 5 rendezvényt inkább elhalasztják egy későbbi dátumra.

Az indoklásban az szerepel, hogy természetesen tisztában vannak azzal a helyzettel, hogy gamerek milliói várják az új konzolt és az exkluzív játékokat, de ebben a helyzetben sokkal fontosabb, hogy olyan hangok hallassák magukat, amelyekre érdemes odafigyelni. A Sony egyelőre nem közölte, hogy pontosan mikor pótolják majd be az eseményt. 

Valószínűleg a PS5 játékok bemutatása mellett jó esély van arra, hogy magáról a konzolról is lerántják a leplet. Egyelőre csak a hardveres specifikációk ismertek, valamint néhány videójáték, ami biztosan befut majd PlayStation 5-re. A multiplatform címekre és a PS5 külső felépítésének felfedésére egyelőre még várnia kell mindenkinek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!