Eltörölhetik a promó meccseket a LoL 11. ranked szezonjában

Eltörölhetik a promó meccseket a LoL 11. ranked szezonjában

Rengetegen ünnepelnének, ha tényleg meglépné ezt a Riot.

Még hosszú hónapok vannak hátra a League of Legends 10. rangsorolt szezonjából, de a kompetitív játékmenetért felelős csapat már javában azon dolgozik, hogy az S11-ben még inkább kedvezzenek a játékosoknak. Riot Codebear hosszú posztban mesélt arról, hogy milyen célokat fogalmaztak meg 2021-re.

Ha minden jól alakul, akkor már idén, a preseason során életbe léphetnek a komoly változtatások. Ezek közül a legfontosabb, hogy a divíziók közötti promókat eltörölheti a Riot Games, vagyis nem kell aggódni és idegeskedni azon az idézőknek, hogy egy olyan falba ütköznek, ami jelentősen lelassítja a menetelésüket. Mivel csak divízión belül gondolkodik egyelőre a Riot, ezért egyelőre úgy néz ki, hogy a tierek közötti (Iron->Bronze, Bronze->Silver stb.) öt mérkőzéses promószériák ugyanúgy a kliensben maradnának.

Ezzel párhuzamosan azon is gondolkodnak, hogy a divíziókon belüli hátrasorolások miként valósulhatnának meg egy promók nélküli rendszerben. Ehhez kapcsolódik, hogy nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy már a preaseasonbe beépíthessék az új matchmaking rendszert, ami még jobban elősegítheti azt, hogy azonos tudású játékosok kerüljenek egyszerre az Idézők Szurdokába. Ez lehet akár a smurf problémára is egy megoldás, ami jelenleg az egyik legnagyobb "fertőzése" a ranked rendszernek. Mivel a jutalmazás is nagyon fontos eleme a rangosrolt rendszernek, ezért ezt a területet sem hagyják az enyészetnek. Már alakulnak a tervek, amik a Victorious skineket frissítenék fel, miközben megtartanák azok egyedi stílusát. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te milyen tierben vagy jelenleg Solo/Duóban?

  • 5 %
  • 13 %
  • 20 %
  • 33 %
  • 10 %
  • 6 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 2 %
  • 11 %

Partnereink ajánlata

Gamestar

  • RaavenTheRed 3 éve
    Silver 4. Goldos voltam de jóideje jegelem a rankedet totálisan a trollok miatt.
    0 0 Válasz
    • Aizen 3 éve RaavenTheRed
      Ugyan ez. Tavaly még G2 most meg S4 és már nem is érdekel ez a legszomorúbb.
      0 0 Válasz
    • hi_im_lobotomy 3 éve RaavenTheRed
      Én visszahúztam goldba solban és flexben is (G1-ből S3-ba promo mind2 que-ban), de komolyan mondom... már vagy 2 hónapja nem bírja a gyomrom azt, ami rangsorolton megy. Mindenki rohadt okos, főleg a 0-4-0 Akali mid (tehát úgy értem piszkosul tudja mit kéne másnak máshogy csinálni), és a halálba flame-elnek még azért is, amit jól csinálsz. Ehhez képest normal-on kellemes, felszabadult a hangulat, jókat játszunk. Van egy gyanúm, h idénre jegeltem a rangsorolt létrát.
      0 0 Válasz
  • Siderman5 3 éve
    Amúgy milyen érdekes, hogy a szavazás mostani állása alapján kb minden 10.szavazó "challanger" persze biztos vannak néhányan akik tényleg azok, de master és grandmaster még egy sincs, és diamondban is fele annyian vannak mint challangerben. Ez a komment a szavazatok érkezésével el fog évülni, úgyhogy kérlek, ne írjatok olyanokat, hogy nem is ennyi, százalék stb...
    0 0 Válasz
  • NeptunusMaximus 3 éve
    Hát szerintem ezt gold alatt senki nem meri bevallani ????
    0 0 Válasz
  • hun_hetek 3 éve
    De jó lenne felmenni végre gold-ba
    0 0 Válasz
  • NaitsabesKun 3 éve
    Ja ti azon panaszkodtok, hogy régen goldban voltatok most meg silverben? Én Plat 2 promóztam 2 éve ráadásul támogató mainként, most meg hardstuck Gold vagyok. Tényleg elviselhetetlen amúgy hogy mennyi gyenge játékosokkal dob össze. Elég kapnod egy rossz ADC-t és már lose az ösvény enchanterként. Még azt se tudod megcsinálni egy Jannával vagy Sorakával, hogy életbe tartod a szerencsétlen nyomorultat, hogy ne csessze el a játékot...
    0 0 Válasz
    • W4rmaks 3 éve NaitsabesKun
      True story Olyankor inkább roam-olok vagy jungle-lessel viszek objektíveket ami thresh rakan, karmával elég egyszerű. Igaz hátránya hogy adc-m campelve de ő baja solo xp-je van. Nem sokat teketóriázok ilyeneken lvl5-8-nál eldől 90%ban hova menj suppként. Gold1 vagyok most. Ilyen döntések miatt sok meccset nyertem idén.
      0 0 Válasz
    • MrM48 3 éve NaitsabesKun
      true! abszolute tudom miröl beszélsz! :(
      0 0 Válasz
    • hi_im_lobotomy 3 éve NaitsabesKun
      Oh... a megboldogult ardent-abuser idők... rip.
      0 0 Válasz
  • TomiHadur 3 éve
    ez Rohat jó lenne legutóbb 5x loseltam a p1 promot utána 6x a p2 most p4 vagy és nem solo q zok már xd felx dia azzal alkotók néha
    0 0 Válasz
  • TDT_lori 3 éve
    ne toroljek el
    0 0 Válasz
  • Tundererdo 3 éve
    Ez nem biztos hogy olyan jó hìr. Gondolj csak bele. Silver2 vagy. Nagynehezen megcsináltad majd instalose és már vissza is estél mert akkor gondolom védelem is oda ha már hasonló lesz mint a tft. Így neg azért egy két vereséget kipihenhetsz. Ha most én úgy játszok hogy 50% győzelmi aránnyal kalkulálok és a vereségek jelentős része nem jár pont vesztéssel akkor egy ilyen változást valahogy nem érzek hasznosnak számomra.persze alapvetően nem izgat hisz rosszabb játékos nem leszek tőle de azért szerintem ennek lesz bőven árnyoldala
    0 1 Válasz
    • hi_im_lobotomy 3 éve Tundererdo
      Hát szerintem meg... tudod mi nyírja ki a rendszert... az, h kb. egy halom olyan játékost ismerek, akik egy yi jungle duo-val bementek gold-ba, utána meg Gold4 0LP-n 3 lose - 1 win - 3 lose - 1 win és így tovább. Az MMR-jük már Silver4, de ők ott keserítik azoknak az életét, akik climbolnának. Már vagy 2 éve emiatt a legpokolibb dolog elrúgnod magad Gold4-ről, utána ez van újra, csak Plat4-en. Sztem nem okés, hogy valaki 150 gémmel Silver3-ból Gold4 0LP 43%-os win rate-el... pedig láttam már ilyet... nem is egyet.
      0 0 Válasz
      • Tundererdo 3 éve hi_im_lobotomy
        Amit felvetettem az csak azon alapszik ahogy tft működik tehát ki tudja hogy lesz megvalósìtva. Az én gondolatom ezzel csak az volt hogy mindenki csak felfelé nézett. De monjuk amit leírtál alapból marad ugyanaz, divváltón nem módosítanak. Hosszabb távon kb ez azt eredményezi hogy semmi értelme felbontani a diveket négy részre. Igazából ez ezzel csak a szépen kerekített climbgörbédet csak cikkcakkosabbá teszik ami sokkal idegesítőbb lesz a játékosok nagy részének akik azonnali javulást várnak és csak hullámvasutat kapnak. A problémádra csak annyit tudok mondani hogy mindig lesznek olyanok akik nem a kijelölt utat választják. Nem az optimálist hanem ami azámukra szórakoztatóbb. Lásd bronzosokat elverni ahelyett hogy diásokkal versengene. Ez nem csak játékban életben is így van. Erre azt tudom Neked tanácsolni hogy ha nem vagy képes túljutni ezeken nem vagy jobb. Hasznod így is lesz ha megtanulaz ellenük játszani lehet g4 szenvedés után g1be már pikk pakk felkúszol. A ranked rendszer meg azért kuka mert ezt alapvetöen egyéni játékokra találták ki mint sakk elo rendszere. Komolyan ezt akkor venné a többség és nem mindenki ha tétjelenne. Őszintén ha pokerre gondolok még akkor sem biztos. Ergo ha pénzért menne tanked és pénz járna érte kicsit máshogy állna hozzá sokmindenki. De pár éve volt egy elképzelés másolva kicsit kezdő állapotot csak a megvalósítás komoly meló lenne. Ez alapján a ranked rendszer úgy épülne fel hogy mindenki alapoktól kezd egy szakaszig csak alap megadott hősöket tárgyakat lehet használni és ahogy feljebb jutsz egyre több bonyolultabb hősökkel találkozhatsz. Nyilván ha alsó kategóriákban kizárólag garen annie teemo ashe nunu stb van no assassin akkor ward se számít annyira. Így fokozatosan tanulnának bele kezdők is játékba és mindenkinek az lenne érdeke feljebb menjen ne csak garen forever. Nagyon nem részletezem hisz többféle megvalósítás lehetne. Nyilván cél a végén egy olyan állapot ahol minden hős használható van ban fázis , mint mist normál. De ehhez szerintem olyan játékismeret kéne és olyan munka ballanceolás ami nem biztos hogy megérné a befektetett időt energiát. Plusz mindig lenne olyan aki húzná a száját.
        0 0 Válasz
        • hi_im_lobotomy 3 éve Tundererdo
          Részemről nem vesznék el a technikai részletekben, de amit az ELO rendszerről írtál (ti.: a sakk-hoz találták ki) az nagyon is megalapozott. Ott úgy van, h ha elértél egy bizonyos ELO-t qualifikálhatod magadat egy tornán, ahol ha teljesíted a normát, akkor megkapod a címet (mester/nagymester és ezek nemzetközi változata). Ezek alapján el tudnék képzelni egy nyitott tartományú nem részekre osztott ranglétrát csak az alap értékszámokkal. Aztán egy adott értékszámnál bekapcsolhatnál egy 'Tournament' opciót és kezdődne egy mondjuk 10 meccses széria, amin az általad teljesített normát és az induló értékszámodat alapul véve besorolnád az accountot. Ezt havonta újra kellene játszani, mert reset-elődne. Hozzáteszem: ez nem egy végleges/átgondolt ötlet, csak kiindulópont egy fenntarthatóbb rendszerhez.
          0 0 Válasz
  • pexi 3 éve
    Érdekes döntés lenne
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.