Ütnek az új karakterek és a sztori is jó, de megéri a pénzét az MK11 DLC?

Ütnek az új karakterek és a sztori is jó, de megéri a pénzét az MK11 DLC?

Plusz sztori és három karakter, az ár kicsit borsos, de az új élmény mindenért garandtál. Ugye?

Megjött a Mortal Kombat 11 nagyszabású kiegészítője, ami az Aftermath nevet viseli, és talán nem hazudok, ha azt mondom ilyen plusz tartalomra kevesen számítottak. 2019-ben ugyanis igazi blockbusterként teljesített a NetherRealm Studios legújabb verekedős játéka. A mostani DLC-ben a sztori kapott egy bővítést, valamint három új karapker is tiszteletét teszi a Mortal Kombat univerzumában.

Az Aftermath elhozta a rajongóknak új harcosként RoboCop-ot, de régi visszatérők is akadnak, hiszen kiválaszthatóvá vált Sheeva és Fujin is. A hozzácsatolt öt új story chapterrel együtt viszont a DLC egy kicsit borsosabb árat kapott, hiszen nagyságrendileg 40 dollárért lehet beszerezni. Egyesek szerint ez már túl sok ezért az extra tartalomért, mások szerint viszont a minőség minden egyes centért kárpótol.

A történet szerint azonnal a Mortal Kombat 11 eseményei után járunk, és miután Kronikát legyőzték, a tűzisten Liu Kang és Raiden a homokóra mellett állva szeretné újraírni a történelmet és helyreállítani az univerzumot. Néhány pillanat múlva már egy portál kapuból bukkan elő Shang Tsung, Fujin, és Nightwolf, majd közlik a hősökkel, hogy az idő helyes manipulálásához Kronika koronája elengedhetetlen, csakhogy ezt az utolsó küzdelem után elpusztította Liu Kang. A trió meggyőzi a két istent, hogy visszaküldjék őket a múltba, mert Shang Tsung kieszelt egy tervet, hogy ellopja a saját szigetén lévő koronát.

Ezzel el is dőlt, hogy a kiegészítő sztori főszereplője nem más, mint Shang Tsung. Elképesztő módon sikerült lemodellezniük egyébként a játékban Cary-Hiroyuki Tagawa - ő játszotta az 1995-ös filmben ezt a karaktert - arcát, de maga a színész is kitesz magáért, nagyszerűen alakítja újra a hazug boszorkánymestert. Nincs más választásuk a nyerteseknek tehát, mint megbízni benne, de már lehet sejteni, hogy valami nem stimmel, és persze lesznek sokan, akik a monitor előtt majd az alábbi mondattal vágnak neki a kalandnak: "Úgyis elárul titeket!"

Már az alapsztori közben is lehetett csodálni az átvezető animációkat, de az volt az érzésem a játék közben, hogy itt sikerült még rátenni egy lapáttal, nagyszerű képsorokkal örvendeztették meg a rajongókat a fejlesztők. Egyetlen hibája, hogy nem valami hosszú, hiszen körülbelül két és fél óra alatt végig lehet tolni.

A meglévő 29 harcoshoz pedig jött még 3, ráadásul a felhozatal most tényleg minden igényt kielégít. Megkaptuk Sheevat, aki az elmúlt epizódokban fel-fel tűnt, aztán ott van Fujin, aki az MK Armageddon (2006) óta nem volt játszható, a vendégeket pedig Robotzsaru képviseli. Nagyon jól kidolgozottak, és remekül adják vissza a mozgáskultúrájuk és kombóik alapján az eredeti személyiségeket. Mindegyikük részletgazdag és egyedi, nem lesz egyszerű kitanulni őket, de ha egyszer ráérez az ember, akkor bizony kiderül, hogy lehet velük pofonokat osztani.

Összességében a Mortal Kombat 11: Az Aftermath felfrissíti a játékot, a lenyűgöző történet új, extra élményt ad, és csak tovább erősíti azt a vonalat ezzel a NetherRealms Studios, hogy egy bunyós játékban igenis elfér egy ilyen monumentális sztorimód. Cary-Hiroyuki Tagawa szenzációs munkát végzet a felvételek alatt Shang Tsungként, és bár lehet, hogy egyes jelenetek kicsit ismétlődő jelleget öltenek, mégis egy kiváló folytatást alkottak meg Ed Boonék a DLC-vel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!