Egymillió dollárt adományoz az EA a diszkrimináció elleni harcra

Egymillió dollárt adományoz az EA a diszkrimináció elleni harcra

Cégen belül és kívül is lépéseket tesz a világ egyik legnagyobb videójáték-kiadója.

Az elmúlt napokban óriási jótékonysági akciók indultak el szerte a világban. A videójátékipar több szerepelője is felhívásokat intézett a gamer világ számára, hogy adományaikkal segítsenek azoknak a szervezeteknek, amelyek a rasszizmus, előítéletek és társadalmi egyenlőtlenségek ellen harcolnak a mindennapokban. Az Electronic Arts vezetése is úgy döntött, hogy szeretné kivenni a részét a küzdelemből, ezért egymillió dollárral járulnak hozzá az egész bolygóra kiterjedő akciósorozat sikerességéhez.

Ez azonban még nem minden, ugyanis az EA minden befolyó adományt megdupláz, majd ezeket is továbbítja az egymillió dollárral együtt, a megjelölt civil szervezeteknek és alapítványoknak. A pénzbeli adományok mellett egy új programot is indítanak a cégen belül, amelynek keretében fizetést kapnak azok a munkavállalók, akik a közösségben végzett karitatív munkával szeretnék tölteniük a munkanapjaikat. Ez több tízezer órányi segítő tevékenységet jelent. Ezen kívül június 19-én önkéntességi napot tartanak az EA-nél, amelyet a következő években is megismételnek majd. 

Az EA mellett a Ubisoft, a Humble Bundle, a Riot Games és más cégek is beszálltak a társadalmi egyenlőtlenségek elleni küzdelembe. Ezek a dollármilliók remélhetőleg hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a következő hónapokban, években és évtizedekben a világ egy elfogadóbb és jobb hely legyen, amelyben mindenki megtalálhatja a számításait és elérheti a céljait.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!