Hivatalos: Bezárt a Coca-Cola Esport Center

Hivatalos: Bezárt a Coca-Cola Esport Center

Szomorú hír minden e-sportolónak.

2019. március 22-én nyitott meg a KöKi Terminálban Magyarország első professzionális e-sport edzőközpontja, a Coca-Cola Esport Center. Baráti összejöveteleket, gamer rendezvényeket és profi versenyeket is rendeztek ezen a helyszínen, azonban alig egy évvel az ünnepélyes megnyitó után végleg lakat került az ajtókra.

A COVID-19 járványszerű terjedése miatt Magyarországon is bevezették a veszélyhelyzetet, ami azt jelentette, hogy a gamerek sem tudtak kedvenc tevékenységüknek hódolni az Esport Center termeiben. A szponzorok kénytelenek voltak fokozatosan kihátrálni a nagyszerű kezdeményezés mögül, így egyszerűen elfogyott a pénz, ami a folyamatos működéshez elengedhetetlen volt.

Földi Péter és Kolbert István alapítók hosszú bejegyzést tettek közzé az Esport Center közösségi médiaoldalán, amelyben megerősítették a látogatókat és partnereket abban, hogy remélhetőleg csak egy átmeneti állapotról van szó. Jelenleg is dolgoznak azon, hogy az álmuk ne érjen itt véget és máshol, más körülmények között újra felépülhessen az e-sportolók egyik hazai központja.

Az Esport1.hu több rendezvényen is megfordult az Esport Center helyszínén, legyen szó a látványos megnyitóról, vagy egy színvonalas hardverbemutatóról. Az Esport Center fontos szerepet töltött be a hazai gamer- és e-sportkultúrában az egyéves fennállása során, de most mindenkinek, remélhetőleg nem túl hosszú időre, búcsút kell venni attól a helyszíntől, amit rengetegen megismertek és megszerettek 2019 márciusa óta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!