Elfogadhatatlanul viselkedett az Origen edzője, nem maradt el a büntetése

Elfogadhatatlanul viselkedett az Origen edzője, nem maradt el a büntetése

Gyorsan véget ért Kayys pályafutása az Origennél.

A LEC csapatok már megengedhetik maguknak, sőt el is várják tőlük a játékosok, hogy ne egy edző lássa el a háttérmunkákat. Segédedzők, analystek és stratégiai edzők is hozzájárulnak a sikerekhez, azonban az Origen kénytelen volt megválni utóbbi szerepet betöltő munkatársától. Jack "Kayys" Kayser diszkriminatív jelzőkkel illette ingame a többi játékost, ezért június 25-ig azonnali felfüggesztést kapott a LEC mérkőzéseiről.

Az eset korábban történt meg, a határozatot június 2-án adta ki a Riot Games, és mindössze egy napot kellett várni arra, hogy az Origen is kifejtse saját álláspontját. Nukeduckék klubja azonnali hatállyal felbontotta Kayys szerződését, majd megköszönte az eddig munkát. 2019 augusztusától volt az OG kötelékében az amerikai szakember, most más állás után kell néznie.

A büntetéssel sújtott fél is megszólalt, azonban nem tért ki bővebben az eseményekre. Elismerte, hogy súlyos hibát követett el és reméli, hogy minél hamarabb sikerül egyenesbe hoznia az életét. A 2020-as LEC nyári szezonja június 12-én rajtol el, az Origennek új stratégiai edzővel kell szembeszállnia az ellenfelekkel, ha szeretnének még jobb eredményt elérni, mint a tavaszi szezonban, amikor a rájátszás negyedik helyezésével kellett beérniük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!