Érkezik a Gwent ötödik kiegészítője, a Master Mirror

Érkezik a Gwent ötödik kiegészítője, a Master Mirror

Gaunter O’Dimm mozgatja a szálakat a június 30-án megjelenő új kiegészítőben.

A hétvégi Gwent Open #1 során elindított a CD Projekt Red egy visszaszámlálót a hivatalos Gwent oldalon, mely szerdán járt le, az idő leteltével pedig fellibbent a fátyol a június 30-án érkező, több mint 70 új lapot tartalmazó Master Mirror kiegészítőről.

A Witcher 3 Hearts of Stone DLC-jéből jól ismert figura, Gaunter O’Dimm köszönt minket, a videóból pedig kiderül, hogy ő tevékenykedett a háttérben a Nilfgaardi trón körül, hiszen ő ültette el a gondolatot a Usurperként (Trónbitorló) ismert karakter árulásához és a császárgyilkossághoz.

Új mechanikák

A jól megszokott módon nem csak gyönyörű illusztrációkkal ellátott lapok, de új képességek is érkeznek a hónap végén. Az egyik legnagyobb újítás egy olyan Legendary laptípus, amely a 3 forduló során folyamatosan változik és fejlődik, ezáltal egyre erősebb lesz a mérkőzés előrehaladtával.

Nézzük meg röviden, milyen új képességekre számíthatunk:

DEVOTION (Odaadás, elkötelezettség)

Ez a képesség akkor lép életbe, ha a pakli csak az adott frakcióhoz tartozó lapokat tartalmaz, semleges kártyákat tehát nem.

Az Oakcritters lap közelharci sorba téve Bleedinget ad 3 körig, a távolsági sorba téve lemásolja magát ugyanebbe a sorba, ha viszont csak Scoia’tael lapok vannak a paklinkban, akkor mindkét képességét aktiválja a Devotion mechanikának köszönhetően.

ECHO (Visszhang)

A lap a kijátszása után a következő forduló kezdetén visszakerül a pakli tetejére, ezáltal kétszer lehet felhasználni. A második használat előtt Doomed státuszt is kap, így az véglegesen kikerül a játszmából miután másodjára is aktiválják.
Az Oneiromancy bármilyen lapot, legyen az egység vagy Special kártya, ki tud játszani. Drágább, mint a Royal Decree vagy a Land of a Thousand Fables, de mivel kétszer lehet felhasználni, ezért valószínűleg lesz helye a metában.

VETERAN

A Veteran név és képesség sokak számára a Bétából lehet ismerős, hiszen akkoriban azt jelentette, hogy egy egység alapereje a Strengthening hatására egy értékkel nőtt. Hasonló a mostani képesség is: a Veteran jelzővel ellátott lapok alapereje 1 ponttal nő a 2. és a 3. forduló kezdetén, függetlenül attól, hogy a pakliban, kézben, vagy a temetőben vannak.

RUPTURE (Repesztés)

Státusz, melyet egy ellenséges egységre lehet tenni. Ha egy egységen ilyen státusz van, akkor a köre végén az aktuális erejével megegyező sebzést szenved el, így tehát várhatóan megsemmisíti önmagát, ha nincsen Shieldje vagy Armorja.

Tyrggvy Tuirseach egy Skellige harcos, aki nem csak minden fordulóban erősödik 1 pontot, de akár egy ellenséges egységet is meg tud semmisíteni, hiszen Rupture státuszt ad kijátszásakor.

CONSPIRACY (Összeesküvés)

Ez a képesség akkor aktiválódik, ha az adott lappal egy Spying státusszal rendelkező ellenséges egységet támadunk vele.

A feldühödött csőcselék alapértelmezetten 2 pontot sebez egy ellenséges egységen, ha az viszont Spying státusszal is rendelkezik, akkor növeli a saját erejét is 2 ponttal.

SYMBIOSIS (Szimbiózis)

Amikor kijátszol egy Nature lapot és egy Symbiosis képességgel rendelkező lap már az oldaladon van, akkor egy Treantot teremt az egyik sorodba, melynek ereje a Symbiosis képességgel rendelkező egységek számával egyezik meg.

A fiatal driád egyike azoknak a lapoknak, melyek ezzel a képességgel rendelkeznek, bár ezt az egységet nem lehet külön betenni a pakliba, hiszen nincsen Provision költsége, hanem egy Token, melyet várhatóan egy másik kártya hoz létre.

VEIL (Fátyol)

A Veil státusszal rendelkező egységekre nem kerülhet semmilyen egyéb státusz, így negatív (Bleeding, Poison), de pozitív (Vitality, Shield) sem.

Gaunter O’Dimm a Master Mirror lapon egy elég erős képességgel rendelkezik: nem csak nem lehet státuszt tenni rá, de a kezedben lévő bal szélső lapot átváltoztatja egy véletlenszerűen választott Legendary kártyává a frakciódból, mely nincsen a kezdőpaklidban. Ez a képesség ráadásul minden alkalommal újra aktiválódik, ha a jobb szélső lapodat játszod ki a kezedből a következő körök során.

Előrendelői csomagok

A megszokott módon ismét bekerült a boltba néhány előrendelői ajánlat:

Cursed Mirror Pre-order Pack

  • 10 Master Mirror hordó, mely csak a kiegészítő lapjait tartalmazza
  • Master Mirror animált hátlap, mely minden fordulóban változik

Gaunter O’Dimm Pre-Order Pack

  • 25 prémium Master Mirror hordó
  • Gaunter O’Dimm leader kinézet

Pre-order Combo

  • A Cursed Mirror és a Gaunter O’Dimm csomagok tartalma, illetve egy exkluzív „Immortal” (Halhatatlan) profil titulus

NAPONTA ÚJ KÁRTYÁK

Június 30.-ig minden nap lerántják a leplet néhány lapról, melyeket ITT tudtok megtekinteni, illetve frakciónként kerülnek bemutatásra az új fejlődő Legendary lapok, melyeket a hivatalos oldalon lehet elérni. 

Gwent Open #2 támogatói csomagok

Az előző Gwent Openhez hasonlóan most is lehet támogatni a június végén érkező Gwent Open #2 össznyereményét 2 csomag megvásárlásával is:

  • Earth Bundle:
    • Forgotten board skin (Ez az egyik legjobb ajánlat, megéri megvenni. -a szerk.)
    • Green Cricket leader kinézet az Arachas Queen leaderhez
  • Earth Pack:
    • Animált Earth profilkeret
    • Earth Elemental profilkép
    • D’ao profil titulus
    • 400 Meteorite Powder

Június végén tehát nem fogunk unatkozni, hiszen a Master Mirror kiegészítő felüdülést fog hozni több mint 70 új kártyájával a metába, illetve ismét szemtanúi lehetünk annak, hogyan küzd meg egymással a Gwent Open #2 legjobb 8 játékosa.

Ti meg fogjátok venni valamelyik előrendelői csomagot? Mit vártok az új kiegészítőtől?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!