Keményen fellép a rasszista és toxikus megnyilvánulások ellen az EA Sports

Keményen fellép a rasszista és toxikus megnyilvánulások ellen az EA Sports

Az EA Sports most megint egy nemes ügy mellett áll ki, és ezt bőszen hirdetni a játékaiban is.

Az Egyesült Állaomkban történt szinte a világot is megrázó esemény hatására most az EA Sports is úgy látszik, hogy bekeményít. A futball és ezzel a virtuális sport mindig is ellenezte a rasszizmust, és igyekeztek több módon büntetni a renitens személyeket. Most több játékukban is feltűnt egy üzenet, ami bizony erre hívja fel a figyelmet, hogy változtatásokat eszközölnek. Sokkal aktívabban szeretnének fellépni a közösséget károsító játékosokkal szemben, és a jövőben több lehetőséget akarnak biztosítani, hogy a rasszista megnyilvánulásokat reportolni tudják az emberek, így a visszajelzéseket sokkal könnyebben tudják majd feldolgozni és büntetni.

A bejelentést először a Twittern tették meg, de már több Reddit posztban is jelezték a közösség tagjai, hogy tennie kellene a kiadónak az ilyesmi ellen. NLH-ben például még rosszabb a helyzet, mint a FIFA-ban.

"Senki sem nevetett velük, de csaknem lehetetlen bejelenteni ezeket a dolgokat. Az EA-nek nincsenek megfelelő eszközei, hogy a játékosok felléphessenek az ilyesfajta, sértő megnyilvánulások ellen. Nyilvánvalóan tudom, hogy nem az egész közösség viselkedik így, de van egy 'hangos kisebbség', akik sajnos ilyen módon igen csak bomlasztóak tudnak elnni. Sajnos nem mondható az, hogy csak a fiatalok meg a gyerekek neveletlenek ilyen formán, futottam már bele 20-on túli játékosokba, akik nyomdafestéket nem tűrő módon gyaláztak másokat."

Az EA Sports éppen ezért először üzenetében válaszolt a rajongóknak, és ezt az összes hivatalos Twitter-fiókjukon közzétették, miután a forumókon már nem igazán győzték a válaszadást. Első lépésként a felhasználói feltételekben igyekeznek még jobban odafigyelni erre, de emellett több olyan szűrőt is létre akarnak hozni, amivel meg jelehet jelölni, illetve reportolni lehet a toxikusan viselkedő egyéneket. Ezzel megkönnyítenék az ő munkájukat és sokkal hamarabb ki tudják rakni a közösségből a nem odavalókat.

Nem újkeletű dolog ez, amit az EA Sports kitalált, nem is olyan rég a Infinity Ward adott kis nagyon hasonló közleményt, és biztosították ők is a közösségüket, hogy a következő frissítésekben még nagyob teret engednek a csalók és a toxikus egyének reportolására. Ez a hullám a fejlesztőknél is a Black Lives Matter - a feketék élete is számít - megmozdulás hatására indult el, hiszen a videójátékokban is sokszor nagy problémát okoznak a renitens emberek, és ezt egyre több cég szeretné visszaszorítani.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!