10 meccses chat bant kapott Hai, mert odaszólt az AFK társainak

A kicsit durvább megfogalmazásokra azonnal lecsap a Riot Games, ez már biztos.

A Cloud9 csapatával hosszú éveken keresztül dominálta az NA LCS-t Hai, aki 2018 végén vonult vissza a profi LoL-tól. A 2019-es tavaszi szezonban az NA LCS elemzői asztalánál kapott helyet, majd megalapított a Radiance csapatát, ahol egykori társa, LemonNation is fontos pozíciót tölt be. A csapat igazgatása mellett természetesen jut ideje egy-egy LoL meccs megvívására is, ahol tényleg bármi megtörténhet. A napokban történt, hogy a 27 éves mides belefutott egy olyan összecsapásba, ahol két AFK társsal is megajándékozta őt a sors. Természetesen nem hagyta szó nélkül a vállalhatatlan magatartást tanúsító társak viselkedését, azonban a végén ő kapott büntetést. 10 meccsre megvonták tőle a chatelés jogát.

Természetesen Hai nem hagyta annyiban az ügyet és személyesen felkereste a Riot Supportot, hogy magyarázzák el neki, pontosan milyen kivetnivaló volt a chatbe írt mondatokban. A Riot nem késlekedett a válasszal, amit Hai meg is osztott a közösségi média oldalán.

A Riot munkatársa kiemelte, hogy a negativitás, ennek fokozása, valamint a reportra buzdítás pontosan azok a tényezők, amelyeket szeretnének kigyomlálni a közösségből. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy jogos-e a tiltás, de egy dolog biztos, a mute-olás nem old meg semmit. A kommunikáció hiánya egyenes út a vereséghez, de mi van akkor, ha valaki csak irányítani szeretné a csapatát, mint egy valódi vezető? A Hai által megosztott kép alatt szerepel egy mondat, ami gyakorlatilag értelmezhetetlen egy LoL-os számára.

A Riot Games szerint nem ajánlott parancsolgatni a társaknak, mert ezt sokan támadásnak veszik, ami rombolja a morált és negatív válaszreakciókhoz vezet. A stílusra figyelni kell, de egy Baron call, egy "don't push" és hasonló félmondatoknak nem kéne zavart okozniuk az erőben. Hogy Hai AFK csapattársaival mi lett? Valószínűleg semmi, a Riot Games egyelőre nem talált érdemi megoldást a szándékosan kezdőn malmozó idézők megregulázására.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te mivel büntetnéd az AFK-okat?

  • 26 %
  • 21 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 3 %