Bemutatták a PS5-öt, két változatban dobják majd piacra

Bemutatták a PS5-öt, két változatban dobják majd piacra

Nincs többé találgatás, elképesztően látványos lett az új generációs PS5 dizájnja.

Számos koncepciós terv keringett az interneten, de tegnap estig senki sem tudta pontosan, hogyan is néz majd ki a Sony legújabb konzolja, az új generációs Xbox Series X versenytársa, a PlayStation 5. Szerencsére nem volt szükség további halasztásra, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden fontosabb részletet megtudtak a gamerek arról, hogy milyen lesz, milyen változatokban lesz első körben kapható és milyen játékok érkeznek a PS5-re.

A Sony PlayStation 5 egy "sima" és egy digitális kiadásban lesz kapható, előbbibe lehet lemezt helyezni az erre kijelölt nyíláson keresztül, utóbbi kizárólag digitális formában megvásárolt játékok, filmek és programok futtatására lesz alkalmas.  Sokan kérdezhetitek, hogy mi értelme van akkor a Digital Editionnek, ha még Blu-ray lemezt/játékokat sem képes támogatni.

Az egyik érv mellette, hogy nem kell lemezekkel vacakolni, a PlayStation Store-ban minden elérhető, amiket utána az SSD-n lehet tárolni. A másik, hogy ezzel a konzol is olcsóbb árazást kaphat, mint az Xbox One S All-Digital Edition vs. Xbox One S esetében ezt már korábban meglépte a Microsoft. Pletykálják, hogy hardveresen is gyengébb lesz a PS5 Digital Edition, hogy az árat még lejjebb tornázhassák, de ezt még nem erősítette meg a Sony.

A 825 GB-os SSD, a 16 GB DDR6-os RAM és a Zen 2-es, 8 magos processzor, valamint a 10,28 TFLOP-os RDNA 2 GPU nagyon ígéretesnek tűnik első ránézésre. A standard PS5 4K UHD Blu-ray lejátszóként is használható lesz, ami újabb érv lehet a rajongók számára. Színben és megjelenésben passzol a konzolhoz egy bemutatott headset, egy médiavezérlő, egy HD kamera és egy DualSense töltőállomás is, végül a már korábban leleplezett DualSense kontrollerek is.

A Sony még nem mutatta meg az összes részletet, egyelőre megtippelni sem lehet, hogy a hátoldalon milyen csatlakozók bújnak meg, de remélhetőleg hamarosan erre is sor kerül. A Sony PS5 2020 végén, valamikor november-december magasságában jelenhet meg világszerte. Az árazása egyelőre még a ködbe vész, de 150 000 forint alatt biztosan nem indul majd, sőt a 200 000 forint körüli nyitás sem elképzelhetetlen.

Még több képet az alábbi galériában találtok a frissen bemutatott PlayStation 5 konzolról!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



Neked hogy tetszik a Sony új konzolja?

  • 82 %
  • 0 %
  • 18 %
  • 0 %