Profi buktatta le a WL-ben csalókat, majd felszólította az EA Sportsot

Profi buktatta le a WL-ben csalókat, majd felszólította az EA Sportsot

Történt egy ramazuri, ami után az EA SPORTS-nak bizony egy komoly csalással is szembe kellett néznie, miután egy profi világított rá a Weekend League egyik nagy hiányosságára.

Úgy tűnik, hogy nem működik megfelelően a FUT Champions verseny, ugyanis a WL hiába zajlik hétvégéről hétvégére, mégis csak most fedeztek fel egy komoly problémát, melyet kihasználva érdekes előnyhöz lehet jutni.

Azt már mindenki kisujjból kirázza, hogy egy személy egyetlen hétvége alatt maximum 30 mérkőzést játszhat le a WL alatt, és ehhez kapcsolódik a következő történet: minél több győzelmet arat valaki, annál több jutalom üti a markát a végén. Most egy professzionális játékos, Harry 'Honey Badger' Blackmore szólalt fel, mert egy különös csalás kezdett el terjedni a legnépszerűbb játékmódban. A legjobbak természetesen a top 100-ba akarnak bejutni, de egyre nehezebb ezt összehozni, hiszen erősödött a mezőny, és most már más is akadályozza a játékosokat. A legutóbbi játékhéten ugyanis jó néhány profilt megvizsgált és ebből egy nagyon furcsa volt. SaloOoM_14 fiókjában ugyanis 52 mérkőzést regisztrált a rendszer a 30 helyett, és ezáltal a 14. helyet gyűjtötte be a ranglistán.

"Nem igazán értem, hogy lehetséges ez. Egy csomó közülük DNF-ként van feltüntetve, de akad jó néhány döntetlen is, valamint egy halom (2-0, 1-0) győzelem is párosul melléjük. Aztán ott van az, amikor azért veszít mert a 90. percben kapott gólt, és kilépett a játékból. Ennek ellenére összehozta a 30-0-ás eredményt."

Az alábbi klip pedig azt mutatja be, hogy a 40. percben 2-2-es állásnál lépett ki emberünk, miután megint mattolták a védelmét.

Ezért Honey Badger eldöntötte, hogy további nyomozást folytat, és további delikvenseket is talált, akiknek hasonlóan érdekes fiókja van. Továbbá tájékoztatta erről a társait, illetve a közösséget is, akik a támogatásukról biztosították őt. A történet végén pedig felszólította az EA Sports-ot, hogy mielőbb vizsgálják ki az ügyet, mert ezzel nagyon tönkrevágják a verseny élményét egyes játékosok.

"Sajnos egyre több csaló van a játékban és ez nagyon tudja bomlasztani a közösséget. Ezért remélhetőleg minél hamarabb a mélyére ásnak a fejlesztők, ennyit megérdemelnek a játékosok, ezért remélhetőleg az EA tenni fog valamit ez ellen minél hamarabb."

A legdühítőbb része, hogy a csalók ilyen húzások mellett is megkapják a jobbnál jobb jutalmakat, míg mások a nagy küzdés ellenére sem tudnak sok mindent összehozni. Ez nem csak a morált rombolja, de a versenyzés tisztasága is sokat csorbul ezáltal. Egyelőre az EA nem reagált az eseményekre, de alighanem megpróbálják majd kijavítani ezt a problémát, mielőtt a rajongók teljes egészében fellázadnának.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!