Parádés döntővel zárult a K&H MNEB második szezonjának CS:GO ligája

Parádés döntővel zárult a K&H MNEB második szezonjának CS:GO ligája

Torzsiék veretlenül akarták megnyerni a szezont, lássuk, hogy sikerült-e nekik!

Hosszú volt a döntőig vezető út, de végül a WiLD és a Budapest Five csapatainak sikerült célba érnie. A K&H MNEB CS:GO második szezonját azonban csak egy csapat nyerhette meg, egy ötös gazdagodhatott a több, mint 1 millió forintos fődíjjal és persze a győzelemért járó dicsőséggel is. Nézzük, hogy végül melyik lett ez a csapat.

WiLD MultiGaming vs Budapest Five

Mapveto:

  • a WiLD kitiltotta Traint
  • A BP5 kitiltotta Infernot
  • a WiLD Mirage-t választotta pályájának
  • a BP5 Nuke-ot választotta pályájának
  • a WiLD Overpasst választotta pályájának
  • a BP5 Dust2-t választotta pályájának
  • a döntő pálya Vertigo lett

Mirage

Ha valamelyik pályát, akkor Mirage-t sokan odaadták a meccs előtt a WiLD-nak. Az ÖTÖS ellen remekül játszották ezt a mapot, és a BP5 ellen is erősen kezdtek. A megnyert pisztolykör után elhúztak a kötelező 3 körig, az viszont már sokkal nagyobb önbizalmat adhatott a csapatnak, hogy az első fegyveres körben is erősebbek voltak a Budapest Five-nál.

0-5-ről kellett felzárkóznia a BP5-nak, de az nem úgy jött össze ahogy ők és a szurkolóik várták. 10-5-re nyerte meg a félidőt a WiLD a támadó oldalról, miután a BP5 éppen csak be tudott szúrni néhány kört a sorozatos WiLD támadások közé.

A nagy különbség és a szoros második pisztolykor ellenére a BP5 kezdte jobban a második félidőt, remek lehetőséget adtak maguknak, hogy felzárkózzanak ellenfelükre. Ehhez viszont még a WiLD-nak is volt egy-két szava, 12-7-ig tudtak elhúzni, amikor az elbukott force után az eco körben sem tudtak eredményesek lenni, így a BP5 már karnyújtásnyira került az egyenlítéstől, az állás 12-10 volt a vadak javára.

Borzasztó szoros volt Mirage második fele, de a WiLD sokáig megőrizte az előnyét. 13-13-nál csak összejött a Budapest Five-nak az egyenlítés, 14-14-nél pedig ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vadak viszont mindent a 29 körre tettek fel, vették amiket tudtak, a dupla AWP-s védelem azonban elesett Mirage A lerakóján. Famasokkal és pisztolyokkal vágott neki a WiLD a pálya utolsó körének, amikkel sikerült meglepni a BP5 csapatát, jöhetett a hosszabbítás.

Három brutális támadással kezdte meg a hosszabbítást a BP5 és bár egy kört még a WiLD is beszúrt még, végül coolio megnyerte a a crk elleni 1v1-et és ezzel a pályát is csapatának, 19-16-tal végződött Mirage.

Nuke

Nuke már sokkal egyértelműbb BP5 fölénnyel indult, mint Mirage. Torzsiék kezdhettek az előnyösebb, védekező oldalon és nem is bízták a véletlenre. Tudták, hogy egy óriási különbséggel valószínűleg már fejben is megtörhetik az ellenfelüket. Gyakorlatilag futószalagon szálította a köröket a BP5, néhány alkalommal tudott csak sikeresen támadni a WiLD, például akkor, amikor crk egy Tec-9-nal lepte meg torzsiékat.

Ennek ellenére is 13-2-es BP5 vezetéssel fordultunk Nuke másik felére, ahol a pisztolykör szintén flashék neve mellett landolt. A forcebuy ugyan bejött a vadaknak, sikerült megfogniuk a BP5 talán túlzottan szemtelen fenti rush körét, majd ezután még egy WiLD kör jött. Ennél többet viszont nem tudtak kihozni a pályából, óriási fölénnyel, 16-4-es végeredménnyel a Budapest Five nyerte meg Nuke-ot.

Overpass

Utolsó esélyükkel érkezett meg a WiLD MultiGaming a harmadik pályára. Overpass nem a BP5 legjobbja, itt még talán volt reális esélye hussaRéknak arra, hogy visszalőjék magukat a meccsbe. A késkört megnyerték, így be tudták maguknak választani a CT oldalt kezdésként.

Nem volt rossz a WiLD Overpass védelme, de többször csak a szoros 1v1 döntötte el a körök kimenetelét. Négy kör tudott eredményes lenni először a BP5 támadóként és mivel az előző köröket rendre egy-egy WiLD játékos élte túl, a borzasztó bankjuk miatt alig tudtak miből vásárolni. Mégis a force mellett döntöttek, ami aztán nem jött össze, kiegyenlíteni azonban így sem tudott a budapesti ötös.

Arra 6-6-nál került sor, de a későbbi körökben is fej-fej mellett haladtak a csapatok. 8-7-es vezetéssel érkeztünk meg Overpass második feléhez. A végletekig ki volt élezve az első félidő, a pálya maradékában ez viszont megfordult. Betonbiztos védelmet állított fel a BP5 mindkét lerakón, alig volt esélye a WiLD támadásoknak.

Egy-két kört még tudott szépíteni a WiLD, de a pályát és vele együtt a meccset így is elveszítették, 16-9-re húzták be Overpasst coolioék. A Budapest Five csapata az egész szezon alatt őrületes tempót diktált, egy csapat sem találta meg az ellenszerüket. Veretlenül jutottak el a döntőig és ez a Bo5-ös meccs után sem változott. 3-0-ás végeredménnyel a Budapest Five lett a K&H MNEB CS:GO második szezonjának győztese.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!