Ki lehet a K&H MNEB PUBG S2 végső befutója? - Mezőnyszemle

Ki lehet a K&H MNEB PUBG S2 végső befutója? - Mezőnyszemle

Szombaton érkezik a döntő, itt az ideje átvenni, hogy mely squad szerezheti meg a fődíjat.

12 hétnyi küzdelmen vannak túl a K&H MNEB PUBG döntőjének résztvevői, ez idő alatt pedig mintegy 40 csapat fordult meg a kupasorozat zárt selejtezőiben, ám mindössze 16-an juthattak csak be a döntőbe. Voltak, akik már hátradőlve játszhattak az utolsó 1-2 fordulóban, hiszen bejutásuk garantált volt, a tabella végén azonban páran még élethalál harcot folytatattak.

A szezon tabellájának állása egész jól tükrözi már egyébként a lehetséges eredményeket, az iPon Team Horizon Reapers és a Budapest Five egyértelműen potenciális befutók a bajnoki címre. A Grim Ravens szétesése után ez a két squad vette át a dominanciát Erangelen, Miramaron és Sanhokon. A Budapest Five akkora előnyre tudott szert tenni a liga félidejére, hogy még az is belefért nekik, hogy egyéb okokból kifolyólag nem vettek részt egy-két zárt fordulón. Persze ennek azért meglett a böjtje, a 12. fordulóban az iTHR sikeresen letaszította a BP5-ot a tabella éléről.

Badarság lenne azonban azt gondolni, hogy csak ennek a két csapatnak van esélye a győzelemre. A döntőben a pontok nullázásra kerülnek, tehát minden csapat egyenlő esélyekkel indul majd, így hiába volt a Genesis Gamingnek és a Team Strigulának 80-90 pontos lemaradása, ők is kapnak egy remek lehetőséget. Ám náluk is esélyesebb befutó lehet a KmK_Esports csapata, akik csak a szezon későbbi részében csatlakoztak be. Az első fordulóban egyik társukat csaláson érték a verseny adminjai, a büntetés pedig nem volt más, mint a pontok nullázása és a csaló játékos eltiltása. Néhány fordulóval később a KmK újra felállt, most már egy tisztán játszó negyedik játékossal kiegészülve visszatértek, és bizony a konzisztens, okos játékuknak köszönhetően ebből a hátrányból is képesek voltak fölkapaszkodni a tabella ötödik helyére.

Ha tippelnünk kellene, az iTHR, a BP5 és a KmK triumvirátusból fog kikerülni a második szezon bajnoka, azonban a Genesis Gaming, a Team Strigula és a Duranda nem fogja megkönnyíteni a dolgukat, az biztos.

Van viszont a mezőnyben egy szomorú meglepetés is, a szezon elején még senki sem hitte volna, de a HULLA_SZILVA, Creator, Fragg3rr, B3nce négyesből álló Pizza Monkey az elmúlt hetekben nagyon gyengén teljesített, pedig előtte ők is zsákszámra lőtték a frageket. A pizzás fiúknál az alapszakasz végére valami nem úgy állt össze, ahogy kellett volna, viszont van lehetőségük a szépítésre, ugyanis a 16. helyen még épp sikerült becsusszanniuk a döntőbe. Láthattunk már korábban is regényekbe illő feltámadásokat, érdemes lesz odafigyelni rájuk.

Várakozásaink szerint a többi csapat is egymás sarkában lesz mind a 10 mérkőzésen keresztül, ugyanis a Nice Gaming, a Feed The Beast és a ShadowZ 1-1 pontokra zárták egymástól az alapszakaszt, de ugyanez a helyzet az OwlNation, iNcentive, Volgare, Parrots négyes fogattal is, a köztük lévő pont különbségek egy-két fraggel kiegyenlíthetőek. 

A legszebb ebben a versenyben, hogy mindegyik csapatnak megvannak a sajátos szokásai, helyei, sokan már ruháról felismerik egymást és ha a helyzet úgy kívánja, mindannyian mernek kockáztatni. Elképesztő helyzeteknek lehettünk szemtanúi az elmúlt három hónapban, de ez nem lesz másképp a döntőben sem.

Tartsatok velünk ott is, az esemény június 20-án, 10:00-kor veszi kezdetét az Esport1TV csatornánAddig is, ha gyakorolnátok a résztvevő csapatok neveit, íme a lista:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép

Kövess Minket!