Felépítették Minecraftban a híres-hírhedt csernobili zónát

Felépítették Minecraftban a híres-hírhedt csernobili zónát

Rengeteg időt áldozott rá, de végre játszható a különleges térkép.

Egészen elképesztő tettet hajtott végre egy lelkes Minecraft játékos, ugyanis két év kitartó munkájával sikerült felépítenie a világ legnépszerűbb videójátékában a csernobili zónát. Az 1986. április 26-án bekövetkezett atomerőmű-baleset történéseit több film, játék és sorozat is feldolgozta, utóbbi témában legismertebb a 2019-es Chernobyl, ami elsöprő sikert aratott a kritikusok és a közönség köreiben is. Janisko projektje valószínűleg nem lesz ekkora kasszasiker, de ez cseppet sem zavarja a lelkes minecraftost, aki két éven keresztül dolgozott azon, hogy játszható pályát varázsoljon a világhírű halálzónából. 

"A lehető legtöbb elérhető adatot használtam fel, amikor építettem ezt a hatalmas pályát. Főleg az Interneten fellelhető képekből dolgoztam, de igénybe vettem a Google Térkép szolgáltatását is, de az épületek belseje során még ez sem volt elég. Kénytelen voltam improvizálni, és magamtól megépíteni a belső tereket, mivel erről érdemleges információkat egyszerűen nem találtam." - árulta el Janisko

A Chernobyl Universe névre keresztelt térkép surival módban használható mindenki számára, a letöltéshez kattintsatok ide. Az atomerőmű környékén túl a fehéroroszországi területeket, valamint Poliske települését is lemodellezte a lelkes játékos, aki további térképen megépítésén dolgozik. Ezek a népszerű Stalker sorozatból merítenek ihletet, amelyek a Chernobyl Universe-re is nagy hatást gyakoroltak.

Nektek hogy tetszik a nem mindennapi pálya?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!