Így működik majd a hősválasztás alatti mute és report rendszer

Így működik majd a hősválasztás alatti mute és report rendszer

Hamarosan elkezdődik a LoL új funkciónak tesztelési szakasza.

Hivatalosan is megerősítette a Riot Games, hogy a 10.13-as LoL frissítéstől kezdődően elindul a hősválasztás alatti jelentés és némítás tesztelése. A várva várt funkciót lépésenként szeretné bevezetni a fejlesztőcsapat, ezért nem kell rögtön arra készülni, hogy minden második Yasuo mainre durranthatjátok a reportot, csak azért mert olyan hőssel játszik, amit nem szeretnétek látni a meccsetekben.

Champ select alatti mute rendszer

A tesztidőszakban a kiválasztott szerver játékosainak lehetősége lesz arra, hogy némítsák már a hősválasztás alatt azokat a társakat, akik kiérdemelték ezt a bánásmódot. A champ selectben kiosztott mute-ok az egész mérkőzésre hatással lesznek, így lehet néhány kattintást spórolni. A némítás megmarad akkor is, ha valamikor a jövőben ismét összesorsolja a rendszer a némítót és a némítottat. A champ selectben kiválasztott mute-olás egészen a meccs végéig tart ki, a post-game lobbybra ez nem terjed ki. 

Champ select alatti report rendszer

Az újítás célja, hogy kiszűrjék a riotosok azt, hogy milyen mértékű a negatív hozzáállás a hősválasztás során. Szeretnék tudni, hogy az ilyen esetek milyen következményekkel járnak, mekkora mértékben járulnak hozzá, hogy valaki ennek hatására veszíti el a mérkőzést. A büntetésekkel egyelőre még hadilábon állnak, ami biztos, hogy a jelenlegi szankciórendszerrel nem tudják összekapcsolni a champ select alatti problémás eseteket.

A tesztidőszak a 10.13-as és 10.14-es patchben zajlik majd, először az észak-amerikai, majd a koreai szerveren próbálhatják ki az új funkciót a játékosok. Arról egyelőre nincs információ, hogy az európai szerverek mikor kerülhetnek sorra, de érdemes lesz figyelni a klienst, mivel ez bármikor megtörténhet a következő hetekben.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru TV adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál némítani más játékosokat?

  • 20 %
  • 69 %
  • 6 %
  • 6 %