Újabb AR játékon dolgozik a Pokémon GO és a Harry Potter: Wizards Unite fejlesztője

Egy újabb népszerű franchise-t karol fel a Niantic.

A mobiljátékok között megkerülhetetlennek számítanak a kiterjesztett valósággal (Augmented Reality - AR) operáló címek. A Pokémon GO a mai napig az egyik legnépszerűbb kifejezetten hordozható, okos eszközökre készített program, ami hatalmas bevételeket termel a Niantic számára. Nem véletlen, hogy elkészítették a Harry Potter: Wizards Unite-ot is, ami hasonló alapokból építkezik. Bár utóbbi messze nem lett olyan sikeres, mint a PoGO, azért a Niantic így is büszke lehet arra, hogy ismét elért egy olyan közösséget, akik szeretnek sétálni, gyűjtögetni és fizetni az extra tartalmakért. A következő nagy projektje az amerikai fejlesztőcsapatnak egy kicsit más vizekre evez, ugyanis nem egy népszerű audiovizuális terméket dolgoznak fel AR élménnyé, hanem egy 1995-ös társasjátékot, a Catan telepeseit ültetik át a mobiltelefonokra és tabletekre.

A Catan: Worlds Explorer névre keresztelt AR játékban a nyersanyaggyűjtés lesz az egyik legfontosabb feladata a játékosoknak. A birkák (gyapjú), téglák, gabonák (búza) és farakások csak arra várnak, hogy valamilyen úton-módon bekerüljenek a hátizsákba, de ennek módját még nem árulta el a Niantic. Ami azonban bizakodásra adhat okot, hogy a játék hivatalos oldala már aktiválódott, ahova folyamatosan kerülnek fel az új hírek. Hatalmas metropoliszokat építhetnek fel a legjobb kereskedők, de a multiplayer részre is vannak már utalások. Csapatokba verődve kell majd erőforrásokra szert tenni, növelni a városok méretét, hogy a csapat klán/céh a legtöbb Victory Pointtal gazdagodjon. A legaktívabb csoportok értékes jutalmakat nyerhetnek minden egyes szezonban, ami egy további motivációt jelenthet a fel-alá sétálgatásra.

A hivatalos megjelenési dátumra egyelőre még várni kell, de a Catan: World Explorers oldalán már előregisztrálhattok a játékra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már valaha Catan telepesei társasjátékkal?

  • 0 %
  • 0 %
  • 27 %
  • 73 %