Közösségi finanszírozással kerülne be egy LoL csapat az LCK-be

Közösségi finanszírozással kerülne be egy LoL csapat az LCK-be

Aki eleget fizet, annak a legfontosabb döntésekbe is beleszólása lesz.

A dél-koreai League of Legends bajnokság alapjaiban alakul át 2021-re, ugyanis átveszik az LCS-ből és az LEC-ből ismert franchise rendszert. Ennek értelmében csak azok a csapatok szerepelhetnek a világ egyik legerősebb LoL ligájában, amelyek kifizetik a 10 millió dolláros beugrót. Ezt az összeget már több szervezet is előteremtette, még az Amerikai Egyesült Államokból is bejelentkezett három klub, hogy szívesen indulna Fakerékkel egy versenyben.

Az LCK-be azonban nemcsak gazdag és nagy múlttal rendelkező csapatok szeretnének bejutni, hanem egy új kezdeményezés is. A Gamer Republic névre hallgató projekt 10+10 millió dolláros kampányt indított Kickstarteren, amiből már 22 498 dollár össze is gyűlt. A pénzből szeretnék a franchise spotjukat kifizetni, valamint legalább két évig működtetni a szervezetet. Minden stábtag fizetését, a játékosok prémiumjait és az egyéb költségeket is a rajongók segítségével dobnák össze, de egyelőre még nagyon messze a cél. 

Akik legalább 570 dolláros támogatást nyújtanak a Gamer Republic számára, azok döntéshozóként beleszólhatnak a klub működésében. Az ő szavazataik alapján dőlnének el a legfontosabb kérdések, mint a játékosok leigazolása, vagy az edző kinevezése, sőt még a pick/ban fázisba is befolyással lehetnének. Kicsit őrült ötletnek tűnik az egész, de a kampány mögött álló személyek bizakodóak. A startup kiötlésében játékfejlesztők és üzleti világban megfordult szakemberek is részt vettek, azonban ez önmagában még nem elég. A határidő egyre közeledik, a 10+10 millió dollárnak töredéke gyűlt csak össze, ami nem túl jó jel a Gamer Republic számára.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru TV adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!