Hirdetés

LoL: Ha unod a bot lane metát, játssz Senna + Wukong duót!

Elsőre furcsa kombónak tűnhet, de a legmagasabb szinten is működik.

Hirdetés

A jelenlegi alsó ösvényes metát négy ADC uralja. Aphelios, Kalista, Ezreal és Varus választási és tiltási arányai közelítik a 100%-ot, utóbbi a kínai LoL bajnokságban el is érte ezt az őrületesen magas számot.

Nem kell azonban csak ezekre a hősökre hagyatkozni, meglepetés pickekkel is lehet nagyot alkotni. Senna és Wukong párosa egy olyan üde színfoltja jelenleg az LEC mérkőzéseinek, amiben kötelező minden alkalommal gyönyörködnie a LoL rajongóinak. A MAD Lions edzője, Mac összerakott egy olyan választ Varusra, amivel egyelőre nem lehet mit kezdeni. A scale-elő, nagy távolságból piszkálódó ADC, oldalán a reworkön átesett Majomkirállyal jelenleg megállíthatatlanul nyeri a 2v2 harcokat az alsó ösvényen. 

De mi ennek a párosnak a titka? A választ Riczy "NoizR" Dániel, az EBL-ben harcoló Crvena Zvezda edzője adta meg.

"Leginkább két dolog szerintem az, ami miatt iszonyatosan jól működik együtt a Senna és Wukong páros. Lane-en kompenzálják egymás hiányosságát (Senna early sebzéssel nem rendelkezik, Wukong sustain problémákkal küzd az elején), valamint teamfightokban meg flankeknél hatalmas előnyükre válik az, hogy Senna elképesztően nagy range-dzsel rendelkezik. Az persze szerintem egyertelmű, hogy az immobilis ADC-ket (pl: Varus és Aphelios) mennyire büntetik.

A különös páros arra épít, hogy Senna az elején nem farmol, csak a támogató tárgyból szerez aranyat magának, miközben Wukonggal lehet takarítani a minionokat. Ezzel elérhető az viszonylag gyorsan, hogy Sennának is legyen pénze egy két olcsóbb tárgyra (Frozen Mallet) és Wukongnak se kelljen kéregetni a Trinity Force-hoz szükséges goldért. A páros megállja a helyét akár Solo Queue-ban is, de az összhang elengedhetetlen az ADC és support között, ezért elsősorban premade-eknek érdemes tenni egy próbát vele.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru TV adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
8 db hozzászólás
 • morrison 1 hónapja
  wow!
  0 0 Válasz
 • MrMeeseeks 1 hónapja
  Ha ezért senna gyengítést kap hülyét kapok
  0 1 Válasz
  • Browniezz 29 napja MrMeeseeks
   Kapjál, egyik legnagyobb a pickrateje soloqban az új grasp of the undying + frozen mallet kombóval. És az értelmetlenül op botlane duokról nem is beszélve... sorra tűnnek fel az ilyenek kínában hogy tahm senna meg hogy wukong senna... szerintem érik a nerf
   0 0 Válasz
   • MrMeeseeks 29 napja Browniezz
    Csak utánad.
    0 0 Válasz
 • hun_hetek 30 napja
  nem rosszak együtt
  0 0 Válasz
 • Bence18 30 napja
  gg
  0 0 Válasz
 • ProtonP 30 napja
  senna nerf akali nerf senna nerf akali nerf....
  0 0 Válasz
 • KonyakHUN 30 napja
  Érdekes
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés