Hirdetés

A brit Lordok Háza közleményében szerencsejátéknak minősítette a Loot Boxokat

Újabb lépések afelé, hogy Hollandia és Belgium után az Egyesült Királyságban is szerencsejátéknak nyilvánítsák a Loot Boxokat.

Hirdetés

Különösképpen, mert a brit Lordok Háza napokban kiadott közleményében a szerencsejáték ipar szociális és gazdasági hatásaival kapcsolatban kitért a loot boxok kérdése is, amiben fő érvként hozták fel, hogy a videojátékokban közkedvelt loot box rendszer kimeríti a 2005-ös szerencsejáték törvényben foglaltakat.

Ugyan a brit Szerencsejáték Bizottság hivatalos nyilatkozatában a loot boxok nem minősülnek szerencsejátéknak, viszont a tavalyi évben a Digitális Kulturúa, Média és Sport Minisztérium egy ettől eltérő megállapításra jutott. Végül, de nem utolsó sorban maga a brit kormány is tüzetesebben megvizsgálja a problémát, azonban a Lordok Háza szerint ennél is nagyobb figyelmet érdemel az ügy, hiszen sok kiskorú felhasználó is érintett benne.

"Egyetértünk abban, hogy minden jogi szabályozás alapos bizonyítékokon kell alapuljon, [...]" -olvasható a közleményben. "Az általunk ismert bizonyítékok alapján sürgős lépések szükségesek a nem kívánt következmények elkerülése érdekében."

A kormány felé intézett felszólításban azt javasolják, hogy nem kell a szerencsejátékról szóló törvény átvizsgálására várni, hanem egyszerűen csak fel kellene ruházni a minisztereket olyan jogkörökkel, amikkel külön szabályozhatják azokat a tevékenységeket, amik a szerencsejátékok sajátosságainak jegyeit hordozzák, -így a loot boxokat is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
9 db hozzászólás
 • k1n0N 29 napja
  0 0 Válasz
 • moo 29 napja
  Jól tették
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 28 napja
  Jól döntöttek
  0 0 Válasz
 • csgomatthew 28 napja
  .
  0 1 Válasz
 • pexi 28 napja
  -
  0 1 Válasz
 • BAZS1 28 napja
  gg
  0 0 Válasz
 • balintfan 28 napja
  Valóban szerencsejáték, de szerintem nagyobb hűhót csapnak emiatt, mint amit kellene. Tegyék meg az intézkedéseket amit akarnak és kész.
  0 0 Válasz
 • tompeklevente 27 napja
  asd
  0 0 Válasz
 • Zsizse 26 napja
  Az online játékoknak a jövője szerintem a battle pass rendszer lesz, mivel ott mindenki tudja mit fog kapni.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés