Így búcsúzott Byron

Így búcsúzott Byron "Reckful" Bernsteintől a gaming világ

Egy valódi videójátékos legenda távozott a gamer világból.

Az egész streaming és gaming világot megrázta a hír, hogy Byron "Reckful" Bernstein saját kezével vetett véget életének. Súlyos depresszióval és más mentális problémákkal küzdött a népszerű videós, azonban hiába a magánorvosi kezelések, végül nem tudta legyőzni betegségét. A 31 éves gamer rövid pályafutása során elképesztő magasságokba ért el a World of Warcrafton belül, de a Hearthstone-ban is letette a névjegyét. A Twitchen közel 1 millió követőt gyűjtött magának, mégis többször egyedül érezte magát, akinek egy hatalmas üresség van az életében, amit senki és semmi nem tud kitölteni. Reckfultól a legnagyobb streamerek, a Blizzard és a Twitch is elbúcsúzott. Egy valódi legendát veszített el a videójátékos közösség.

A WoW-on belül az eddigi legnagyobb megemlékezést tartották a játékosok, amire még Asmongold, a népszerű streamer sem talált szavakat.

A Twitchen óriási pályafutás állt Byron mögött, többször vett részt podcastekben és nagyobb eseményeken, ahol mint tartalomgyártó szerepelt.

Régi ismerősei, egykori barátai sem tudták magukban tartani érzéseiket. Trump megmutatta, hogy egy aláírt Hearthstone kártya is létezik valahol, amin Reckful neve és az övé szerepelnek.

Slasher felhívta a figyelmet arra, hogy akit kicsit is jobban érdekel Reckful története, az mindenképp nézze meg a róla készült dokumentumfilmet.

A legnagyobb streamerek közül gyakorlatilag mindenki valamilyen formában elbúcsúzott a Twitch egyik első igazán nagy nevétől.

Reckful WoW-ban elért eredményeit nem lehet már soha elvenni tőle. Többször elsőként a világon elérte a 3000 ratinget 3v3 Arénában, Rugójával átkaszabolta magát a legerősebb ellenfeleken is. Hearthstone-ban a 2013-as BlizzConon egészen az elődöntőig menetelt, ahol egy máig emlegetett 0-3-ba szaladt bele Kripp ellen. A Pyro + Frostbolt misselése azóta is újra és újra előkerül a HS közösségen belül. 

Reckful egyike volt azon keveseknek, akik már a "hőskorban" belevágtak a streamelésbe, de igazi legenda státuszba alig néhányan kerültek. Neki sikerült.

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! 

Kövess Minket!