Hirdetés

Óriási rekord, de nem egy játék lett 2020 első felének lenépszerűbb kategóriája Twitchen

A csatornák között nincs akkora meglepetés egy embert kivéve, aki a Valorantnak köszönheti sikerét, a kategóriák között viszont meglepő az első hely.

Hirdetés

Bármire is számítottak a Twitch nézői 2020-ban, azt elég gyorsan ki kellett dobni az ablakon, hiszen a COVID-19 járvány keresztülhúzott mindenféle számítást. Az online világra is hatással volt így vagy úgy, de azért a vezető streaming platform mégis azon kevesek közé tartozik, akik elképesztő nagyot profitáltak ebből a nehéz időszakból. Áprilisra gyakorlatilag 101 százalékos növekedést produkált az oldal az egy évhez ezelőtti adatokhoz képest. Ennek az egyik nagy előidézője a Riot Games által elkészített új lövöldözős játék, a Valorant volt, amelynek a különös bétás bemutatója és kulcsosztogatós promózása elképesztő pluszt adott a Twitchnek, így nem csoda a rekorddöntés.

Mindazonáltal, a 2020-as kavarodások és furcsaságok ellenére, a lista tetején levő név valószínűleg senkinek sem meglepő, hiszen évek óta ő streamel a legkövetkezetesesebb módon. Jaryd “Summit1g” Lazar adásait a nézők 76,97 millió órán át követték az első félévben. Miközben a nézettség jelentős része az áprilisi Valorant őrületnek volt köszönhető, summit1g mégis egy sokszínű streamernek mondható, és a játékok szélesebb választékából igyekszik szórakoztatni rajongóit. Ez az egyik olyan tényező, hogy képes folyamatosan az élvonalban maradni függetlenül attól, hogy a trendek miként alakulnak a platformon, mert mindegyik alkotást szórakoztató és egyedi módon képes tálalni a nézői számára.

A Valorant megérkezése elképesztő pozitív hatással volt az egész streamer platforma, ilyet még nem lehetett látni a Twitch történetében, de nem csak ebben a formában nyilvánult meg a jótékony hatása, hiszen több streamernek is jól jött ez a megjelenés. Közülük például különösen kiemelkedik Ludwig “Anomaly” Lagerstedtnek. Normális körülmények között valószínűtlen lett volna, hogy a top 10-hez közül kerüljön, azonban most az adások folyamatos sugárzásával szenzációs módon, egészen a negyedik helyig kapaszkodott fel a maga 46.94 milliós össznézettségével. Ötlete és sikere olyannyira meglepőnek bizonyult, hogy végül a Twitchnek meg kellett változtatni néhány szabályt a korábban rögzített műsorok újrasugárzásával kapcsolatban, és ez különösen igaz a drop periódusok alkalmával.

Végül érdemes megjegyezni, hogy már nincs Riot Games csatorna - ez igazából tavaly szinte az egész évben a lista elején volt látható 2019-ben. Ebben az esztendőben a Riot ugyanis úgy döntött, hogy elkülöníti a különféle League of Legends bajnokságokat, méghozzá a saját csatornáikra. Noha ez pontosabb képet ad az egyes ligák nézői köréről, az egységes csatorna összesített adatainak elvesztése nagyobb mértékben csökkentette a megtekintett órák számát, így a top 10-ben már jóval kevesebbszer jelent meg a cég emiatt.

Egy különleges dologra még fény derült az elmúlt fél évet vizsgálva a Twitch esetében. Nem játék került ki győztesen a legnépszerűbb kategóriák versenyében. Hiába jelent meg a Valorant vagy a legnépszerűbb még mindig a League of Legends, hiába játszák több tízmillióan a Fortniteot, és hiába jött még néhány igen érdekes játék az elmúlt fél vagy 1 évben, az emberek leginkább most már a Just Chatting kategóriára kíváncsiak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
7 db hozzászólás
 • conyfps 29 napja
  Egyre több a női közvetítő így egyre több a just chatting. Nem részletezem milyen korosztály miért nézi
  0 0 Válasz
  • Pepe51 28 napja conyfps
   Ennyi örömük legyen :D
   0 0 Válasz
 • taizunhun 29 napja
  Karantén miatt elég sokan kezdtek el streamelni és nem csak játékokat, gondolom emiatt is lett a just chatting az első
  0 0 Válasz
 • pu_ma__ 29 napja
  a top4 streamer közül egyikről sem hallottam még
  0 0 Válasz
  • conyfps 28 napja pu_ma__
   summitról hogy nem hallottál?
   0 0 Válasz
 • ShadowFighter234 29 napja
  Anomaly amiatt került fel a top4 be, mert 0-24 Valorant bétakulcs osztós stream-et nyomott minden nap.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 28 napja
  anomaly-t nagyon szeretem nézni
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés