Őrületes tőkeinjekciót kapott a Discord a további fejlődéshez

Őrületes tőkeinjekciót kapott a Discord a további fejlődéshez

Az alapítók arról számoltak be, hogy befeketetők révén további 100 millió dollár ütötte a markukat, melyet teljes körű fejlesztésre fordíthatják.

A Discord egy néhány éve már az egyik legmeghatározóbb csevegő programnak számít, és ami a legnagyobb előnye, hogy teljesen ingyenesen elérhető rajta minden funkció, és emellett még reklámmentes programról is van szó. A járvány ideje alatt bevezetett karantén időszakában például az oktatáshoz is nagyszerűen lehetett használni, de igazából minden területen megfelelő szervereket lehet létrehozni, ami néhány fős társaságoktól nagyobb létszámú cégeknek is teljesen megfelelő platformot jelent. Hang és videóhívásokon keresztül megannyi lehetőséget kínál, így nagyon sokféle munka és kommunikáció elvégezhető és megvalósítható.

Most egy blog posztban számoltak be az alapítók, hogy júniusban 100 millió dollárral támogatták meg a projektjüket. A néhány napja keletkezett bejegyzésben több témával is foglalkoztak, ami a mostani időszakban bizony felkavaró lehet, hiszen beszámoltak a „fehér felsőbbrendűségről, a rasszizmusról, és másféle személyek elleni fellépésekről, akik a diszkréciót gonoszságra használják”, illetve a korábban be nem jelentett vállalkozói finanszírozást is ugyanitt jelentették be. Ezek érdekes utalások lehetnek, hogy valószínűleg ebben az irányban is elkedzik majd a fejlesztéseket, így sokkal nagyobb védelmet kaphatnak a felhasználók, valamint szigorúbb büntetésekre számíthatnak a renitens személyek.

A Discordnak jelenleg egyébként már több 100 milliós felhasználói bázisa van, és éppen ezért nem véletlen, hogy bár teljesen ingyenes szoftverről szó, mégis egyre több befektetői csoport igyekszik segíteni a munkájuk. Közülük az Index Venturest irányító Danny Rimer az egyik legaktívabb, aki a Forbes szerint 2018 decemberében már 150 millió dollárral megtámogatta a fejlesztőket. Az új befektetés a társaságot most 3,5 milliárd dollárra értékeli, szemben a 2018 decemberi 2,05 milliárd dolláros értékbecsléssel.

"A Discord egy szabadalmaztatott ingyenes VoIP-alkalmazás és digitális terjesztési platform, amelyet legfőképp videójáték-közösségek számára terveztek, de nem zár ki semmilyen más témájú közösséget sem. A Discordot úgy tervezték, hogy nagy rendszerigényű programok (leginkább videójátékok) futtatása mellett is gördülékenyen lehessen használni. A platform rendelkezik szöveges, kép- és videó-, valamint audiokommunikációval is. A Discord Windows, MacOS, Android, iOS, Linux operációs rendszereken és böngészőkön fut. A platformnak 2019. július 21-én több mint 250 millió felhasználója volt."

A fejlesztőcsoport azt tervezi, hogy az új tőkét annak érdekében használják fel, hogy felgyorsítsák a Discord alkalmazás funkcióinak fejlesztését, közösségét és magát a társaságot. A Discord elsődleges bevételi forrása az előfizetési szolgáltatás, a Nitro, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a profilok és csoportok testreszabását, ezen kívül viszont nagyságrendileg minden elérhető az applikációban egyetlen forint ráköltése nélkül, de a következő időszakban ez a program még inkább az online világ meghatározó platformjává válhat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!